Pokrito drsališče ob Snežnem stadionu bo obogatilo zimsko sezono

Pod Mariborskim Pohorjem je na Snežnem stadionu ob hotelu Arena zaživelo pokrito montažno drsališče, za katerega je poskrbela Agencija Mopa. 

Bojan Šušteršič iz Agencije Mopa je poudaril, da je drsališče postavljeno prav tam, kjer se izvajajo razne športno-rekreacijske prireditve, v bližini hotelov, tako da upajo, da bodo gostje malo drugače preživeli svoj aktivni prosti čas. Agencija Mopa sicer že 20 let skrbi za drsališča v Mariboru, letos pa so po vseh zapletih pri razpisih odločili s partnerji za postavitev montažnega drsališča prav na tej lokaciji, kjer je bilo že pred leti manjše montažno drsališče. Sodelovanje raznih partnerjev je obrodilo sadove:

Tehnično je postavitev montažnega drsališča bil zahteven projekt. Veliko je približno 300 kvadratnih metrov ledne površine z nadstrešnico, da bo drsanje možno tudi v muhastem deževnem ali bolj toplem vremenu. 200 kvadratnih metrov je pokrite ledne ploskve in še 100 kvadratnih metrov drsalne steze okoli fontane. Prednost nadstrešnice je tudi v tem, da bodo lahko v vsakem vremenu izvajali programe. Drsališče deluje od 3. decembra 2019 do 10. februarja 2020. Drsališče je odprtega tipa, to pomeni, da lahko vsakdo pride drsat, mora pa poskrbeti za to, da bo varen, tudi s čelado. Urnik drsanja je prav tako znan:

Otroci do petega leta imajo brezplačno drsanje, od šest do 12 let je vstopnina dva evra, odrasli tri evre. Možna je izposoja drsalk in čelad ter pomagal za otroke. Imeli pa bodo tudi nekaj prireditev, med drugim pride tudi Dedek Mraz. Pripravili bodo še dodatni program za otroke, disko drsanje, silvestrovanje na ledu, ligo kegljanja na ledu in rojstne dneve. Kmalu pa bo prišel tudi Dedek Mraz.

Eden od partnerjev projekta je podjetje Playgreen Mirana Ferka, ki ima v najemu hotel Arena, ki je v neposredni bližini montažnega drsališča. Rajko Velcl, predstavnik hotela Arena, tako vabi goste iz tega hotela in drugih, da pridejo na drsališče.

Pokrito montažno drsališče pri hotelu Arena pa bo obogatilo tudi zimsko, smučarsko sezono na Mariborskem Pohorju, začela se bo namreč kmalu, predvidoma sredi decembra.

Oddaj komentar