Pogumni Bistričan ustavil pijanega voznika

Slika je simbolična

Uroš iz Bistrice ob Dravi je z nami delil svojo, precej nenavadno zgodbo: med vožnjo proti Mariboru je njega in druge udeležence v prometu na cesti oviral in ogrožal pijani voznik rumenega Twinga. Ko so se ustavili na semaforiziranem križišču, mu je začasno zasegel avtomobilske ključe in poklical policijo.

Včeraj popoldne, okoli 16h se je Uroš z družino odpravil v Maribor. Med tem ko je sledil vozniku z lenarško registrsko oznako, je postala vožnja vse prej kot običajna: “Dohitimo vozilo, katero je vijugalo sem in tja, očitno je voznik bil pod vplivom alkohola. Opozarjal sem ga z dolgimi lučmi, ampak nič. Nadaljeval je z nevarno vožnjo… Ko se pripeljemo do prvih semaforjev v MB, se postavim zraven njega ter gledam če je ok. V tistem do njega pristopi gospa iz vozila za menoj. Vprašala ga je ali je pijan in zakaj se ne odstrani iz vozila, on reče da se ne bo… Enostavno izstopim iz vozila, grem do njegovega, odprem vrata in smrdi po alkoholu. Izmenjala sva nekaj besed, kazal je očitne znake vinjenosti. Ko je ponovno vztrajal, da se ne bo odstranil iz prometa in da bo nadaljeval z vožnjo, sem mu enostavno vzel ključe iz avtomobila ter poklical policijo.” Uroš je opisal zgodbo na svojem Facebook profilu ter nam jo potrdil po telefonu.

Morebitno pričanje
Tako on kot voznica, ki je prva govorila s pijanim voznikom Twinga, sta na kraju počakala na prihod policistov, ki so se (po Uroševih besedah) zelo hitro odzvali in se zahvalili za posredovanje. “Policistu sem povedal, da sem jaz klical in mu predal ključe od avta. So mi pa razložili, da se lahko zgodi, ker ga policija ni ustavila v postopku, na primer med kontrolo prometa, da bo gospod to usporaval pri sodniku za prekrške“, je razlagal Uroš. Tako on kot že omenjena voznica sta zato pristala na možnost, da ju bodo, če bo treba, poklicali za priče.

alkotest

Sploh nisem kaj dosti razmišljal
Glede na to, da gre za nenavaden, potencialno tudi nevaren primer, saj Uroš ni mogel vedeti kdo sedi v rumenem Twingu in kako bo reagiral, nas je zanimalo kaj ga je gnalo in motiviralo, da se je odločil posredovati. “Nisem niti kaj ekstra razmišljal. Med vožnjo sem se odločil, da je enostavno prenevarno, da tak človek vozi. Najprej niti nisem vedel ali je pijan, ali je kaj narobe z njim. Preprosto prav se mi je zdelo, da reagiram… in sem. V afektu,” je povedal Uroš. Twinga je še danes zjutraj videl parkiranega na pločniku ob križišču na Erjavčevi v Mariboru. Na potrditev zgodbe in razlago policije še čakamo.

2 KOMENTARJEV

Oddaj komentar