Pogrešano 36-letnico našli mrtvo

Vir: pixabay.com

Preklicujejo iskanje 36-letne Urške Saletinger. Danes, v dopoldanskih urah, so mrtvo našli na območju letne poti na Češko kočo.

Iskalo jo je 14 gorskih reševalcev

36-letno Urško je danes iskalo 14 gorskih reševalcev Društva GRS Jezersko, gorska policijska enota s policijskim helikopterjem in policijskimi droni. Helikopter je opravil tudi transport gorskih reševalcev do koče na Ledinah in do Češke koče. Planinko so mrtvo našli pod Češko kočo in jo s helikopterjem prepeljali v dolino. Okoliščine kažejo na smrt zaradi zdrsa na območju letne poti na Češko kočo in posledično padec po strmem terenu.

Razmere na območju jezerjanskih gora in tudi širše, so še vedno povsem zimske in nevarne. Dnevno prihaja tudi do proženja snežnih plazov in skalnih podorov, pri čemer bodo take razmere zagotovo trajale še določen čas, opozarjajo policisti.

Jezerjanski gorski reševalci opozarjajo tudi, da so na Češko kočo trenutno zelo nevarne vse poti. “Obvezna je popolna zimska gorniška oprema in velika previdnost zaradi snega, zdrsov, podorov. Opozarjamo, da verigice za obutev niso primerna oprema za sredogorje in visokogorje.”

Oddaj komentar