Pogrešani 60-letnik zdrsnil v prepad in izgubil veliko krvi, rešila sta ga policista

Velenjski policisti so bili včeraj okoli desetih dopoldne obveščeni o pogrešanem 60-letnem občanu. Takoj po obvestilu so začeli z iskanjem. V iskalni akciji so poleg velenjskih policistov sodelovali še policisti Postaje prometne policije Celje ter vodnika službenih psov.

Policist Policijske postaje Velenje je pri pregledovanju gozdne poti, na vzpetini proti cerkvi Sv. Jakoba, zaznal zdrs s poti, v previsno steno in v prepadu opazil negibnega moškega, so zapisali na PU Celje.

Zaradi večje rane na zapestju izgubil mnogo krvi

Policist, ki se na srečo v prostem času ukvarja s športnim plezanjem, se je po steni spustil do moškega. Ko je prišel do njega je videl, da gre za pogrešanega, ki je bil v izjemno slabem stanju. “Zaradi večje rane na zapestju je namreč izgubil mnogo krvi. Policist je nemudoma slekel del svoje uniforme ter s pomočjo palice in uniforme naredil kompresijsko obvezo in s tem preprečil nadaljnjo izgubo krvi, moškemu je preverjal srčni utrip, ki je bil izjemno šibak in ga s pogovorom ohranjal pri zavesti do prihoda reševalcev, ki jih je do
poškodovanega usmeril drugi policist, ki je sodeloval v iskanju.”

Reševalca in policista sta poškodovanega po težko dostopnem terenu odnesla najprej
do gasilcev, ki so prav tako prišli na kraj, nato pa so ga s skupnimi močmi odnesli do reševalnega vozila.

“Glede na to, da je 60-letni občan izgubil veliko krvi sta mu policista s srčnim,  požrtvovalnim in hrabrim dejanjem ter s strokovnim nudenjem pomoči ter hitrim obveščanjem in koordinacijo prihoda reševalcev na kraj, rešila življenje. Na ravnanje policistov smo sodelavci izjemno ponosni,” so zapisali na PU Celje.

Oddaj komentar