Podjetje Lumar prejelo Znak kakovosti v graditeljstvu

Na sliki (od leve)_Marko Lukić direktor Lumar IG, dr. Marjana Šijanec Zavrl iz Gradbenega inštitita ZRMK in mag. Iztok Bricl, diektor Gospodarskega Razstavišča FOTO: Milan Simčič

V družinskem podjetju Lumar, so za razvoj sistemskih rešitev za skoraj nič-energijske hiše, prejeli priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu (ZKG). “Posebej ponosni smo, ker smo kot prvi proizvajalec montažnih hiš postali prejemniki tovrstnega priznanja,” je ob prejetju priznanja dejal direktor podjetja Lumar, Marko Lukić

Za nas, naše zaposlene in naše dosedanje delo, je to veliko priznanje. Istočasno pa velika obveza za naprej. Gre za pomemben znak kakovosti, saj se ne osredotoča zgolj na kakovost produkta, ampak tudi na procese in poslovno odličnost. Posebej smo ponosni, ker smo kot prvi proizvajalec montažnih hiš postali prejemniki tovrstnega priznanja. To potrjuje, da so bili vsi naši napori, ki smo jih vlagali v razvoj naših nizkoenergijskih in pasivnih rešitev, tudi širše prepoznani. Tako med kupci kot z med strokovno javnostjo,” je ob podelitvi povedal Marko Lukić, direktor podjetja Lumar.

Znak, ki ga podeljuje Gradbeni inštitut ZRMK, označuje izdelke in storitve, ki izpolnjujejo visoke, strokovno pripravljene in mednarodno primerljive zahteve glede kakovosti. Proizvajalec pa zahteve glede zagotavljanja kakovosti in poslovne odličnosti. V podjetju Lumar so že pred več kot desetimi leti izvedli pilotne in prototipne projekte, od prve pasivne hiše leta 2007, plus energijske hiše 2009, aktivne hiše za poskusno bivanje 2013, pa vse do tega, da so kot prvi začeli standardno v vse svoje hiše vgrajevati sisteme komfortnega prezračevanja.

S procesom nenehnih izboljšav smo v  desetih letih od prototipov uspeli pripeljati naše rešitve do te faze, da jih lahko za sprejemljivo ceno ponudimo kupcem kot standardne rešitve. Danes tako že standardno ponujamo hiše, ki z energijo sonca pokrijejo vse potrebe za delovanje hiše in mobilnost. V tem vidimo tudi velik del našega poslanstva. To je v ozaveščanju širše javnosti, v uvajanju novih produktov na trg, ki tudi ostale ponudnike silijo k temu da morajo slediti in razvijati svoje produkte ter tega, da dobijo kupci v Lumarju za primerljivo ceno tehnološko in ekološko najboljše hiše,” še dodaja Lukić.

Podjetje svoje inovativne rešitve za gradnjo skoraj nič-energijskih hiš med 5. in 10. marcem 2019 predstavlja na sejmu DOM 2019. Najdete jih v dvorani A – Kupola.

Oddaj komentar