Počivalšek glede Vizjaka napoveduje pogovore znotraj strank in koalicije

Andrej Vizjak

Gospodarski minister in predsednik koalicijske SMC Zdravko Počivalšek je danes za STA sporočil, da se bodo glede objavljenega celotnega posnetka ministra Andreja Vizjaka s podjetnikom Bojanom Petanom najprej pogovorili znotraj stranke in koalicije. “Do takrat pa zadeve ne komentiram,” je zapisal.

POP TV je v sredo objavila daljši posnetek pogovora Vizjaka s Petanom glede vpliva v Termah Čatež.

Vizjak je danes objavo celotnega posnetka – ta je sicer po izsekih prišel v javnost pred časom, minister je takrat zadevo označil za zlepljenko – pozdravil in ga označil za avtentičnega. Pojasnil je ozadje pogovora in med drugim zatrdil, da je želel preprečiti škodljivo delovanje za državo in oškodovanje Term Čatež.

Počivalšek, ki je ob objavi izsekov posnetka pogovora pred časom dejal, da od Vizjaka pričakuje pojasnila, pri čemer je navedel, da “kar se objavi na televiziji, ni nujno res”, danes objave celotnega posnetka Vizjaka s Petanom in vsebine njunega pogovora ne komentira.

Počivalšek je sicer v času pogovora med Vizjakom in Petanom, ki ga je v sredo v celoti objavil POP TV, vodil in tudi prevzemal Terme Olimia. Prav pomoč pri nakupu družbe Terme Olimia naj bi Vizjak v pogovoru zagotavljal Petanu.

Privatizacija Term Olimia je potekala v zadnjem letu prve vlade Janeza Janše in je bila eden najbolj vročih prodajnih postopkov. Kapitalska družba, Slovenska odškodninska družba in Slovenske železnice, vse v lasti države, so prodajale okoli polovico delnic Term Olimia.

Zanimanje je bilo veliko, kot je danes spomnil portal Necenzurirano, v najožjem izboru pa sta bila podjetje Finander, za katerim je stal Petan oz. Terme Čatež, in konzorcij, v katerem so bili združeni management Term Olimia s Počivalškom na čelu, občina Podčetrtek in cerkveni finančni holding Zvon Ena, ki bi financiral nakup.

vir: lokalec.si

Oddaj komentar