Po več letih v rdečih številkah, UKC Maribor prvič dosegel presežek prihodkov nad odhodki

Svet Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor bo na današnji seji obravnaval poročilo o poslovanju te druge največje bolnišnice v državi v lanskem letu in prvo oceno poslovanja v letošnjem letu. Člani sveta zavoda bodo med drugim tudi potrjevali investicijsko dokumentacijo za ureditev prostorov za negovalno bolnišnico na Pohorju.

Lansko poslovno leto s presežkom prihodkov nad odhodki v višini 6,8 milijona evrov

Kot izhaja iz gradiva za današnjo sejo, je UKC Maribor zaključil lansko poslovno leto s presežkom prihodkov nad odhodki v višini 6,8 milijona evrov. Pozitivni poslovni izid se zaenkrat kaže tudi v letošnjem letu, saj se v prvih treh mesecih izkazuje presežek prihodkov nad odhodki v višini nekaj več kot 275.000 evrov.

Po več letih, zaključenih v rdečih številkah, je UKC Maribor prvič dosegel presežek prihodkov nad odhodki leta 2019, in sicer v višini nekaj več kot pol milijona evrov.

Člani sveta zavoda bodo danes med drugim tudi potrjevali izvedbo investicije v izboljšanje sistema hlajenja v računalniškem centru in investicijsko dokumentacijo za ureditev prostorov za negovalno bolnišnico. Slednjo nameravajo vzpostaviti v prostorih oddelka za pljučne bolezni, ki naj bi se še letos preselil s Slivniškega Pohorja v matično enoto v Mariboru.

Prejšnji teden je svet zavoda izbral za novega direktorja UKC Maribor nekdanjega strokovnega direktorja Antona Crnjaca. Bil je edini kandidat, medtem ko se sedanji direktor Vojko Flis ni odločil za ponovno kandidaturo. Flisu poteče mandat 19. junija, Crnjac pa mora pred zasedbo položaja pridobiti še soglasje ministrstva za zdravje oziroma vlade.

vir: lokalec.si

Oddaj komentar