Po razkritju trgovine z ljudmi v Šentilju glavnemu osumljencu odpravljen pripor

FOTO: Pixabay.com

Poročali smo, da je več kot 90 policistov in kriminalistov izvajajo dlje časa trajajoče kriminalistične preiskave s področja organizirane kriminalitete. Preiskovali so nočni klub v Šentilju.

V okviru dalj časa trajajoče kriminalistične preiskave domnevne trgovine z ljudmi v nočnem lokalu v Šentilju so kriminalisti identificirali najmanj 38 žrtev, večinoma iz Dominikanske republike. Kazensko ovadbo so vložili zoper več oseb, od tega je v priporu ena, so minuli teden pojasnili policisti na novinarski konferenci.

Ni jih ustavila niti epidemija koronavirusa

Pri izkoriščanju žensk za prostitucijo jih niso ustavili niti ukrepi zoper covid-19, so takrat še pojasnili policisti. Podrobnosti o preiskavi in izsledkih, najdete v tem članku. V sklopu preiskave je bilo ovadenih 10 oseb, pet so jih pripeljali pred preiskovalnega sodnika, ki je zoper enega odredil pripor, zoper drugega ukrep javljanja, trije so bili izpuščeni.Glede na to da so se samo eno osebo odločili pridržati, smo preverili, če je le-ta še vedno v priporu.

Odpravljen pripor 

Alenka Zadravec, predsednica Okrožnega sodišča v Mariboru je za naš medij pojasnila: “V zvezi z vašim novinarskim vprašanjem vam odgovarjamo, da je senat odločil o pritožbi zagovornika privedenega zoper sklep o priporu in dne 16.3.2021 s sklepom pripor odpravil.”

Oddaj komentar