Po osmih letih bodo ta petek na Mariborskem Pohorju zagnali Bolfenk

Smučarje na Mariborskem Pohorju v petek, 23. februarja, čaka še ena večja novost v letošnji zimski sezoni: po približno osmih letih mirovanja bo omenjenega dne znova začela obratovati vlečnica Bolfenk, ob tej priložnosti pa bo prevoz z njo ves dan brezplačen.

Hkrati s ponovnim začetkom delovanja Bolfenka bomo na Mariborskem Pohorju ta petek uradno odprli staro FIS progo, ki prav tako ni bila urejena vrsto let, ob tem pa še Gradisovo progo. Na stari »fiski«, eni od dveh črnih prog na Pohorju, smo v preteklih dneh tudi na strmini že steptali sneg in tako utrdili snežno podlago.
Za uporabo vlečnice Bolfenk, ki je pred tem nazadnje obratovala v letu 2010, smučarji ta petek ne bodo potrebovali vozovnice; tako bodo vsi, ki bodo izkoristili možnost brezplačnih voženj z Bolfenkom, morali kupiti le enosmerno (ali povratno) vozovnico za krožno kabinsko žičnico. Poleg tega bo smučarje ob začetku delovanja Bolfenka v petek čakal še brezplačen čaj v koči Koča tik pod zgornjo postajo gondole.

Z odprtjem Gradisove in stare FIS proge bo na Pohorju na razpolago skupno že več kot 20 smučarskih prog različnih zahtevnosti. Še naprej bo možna tudi smuka do doline po Snežnem stadionu, če bodo snežne razmere to dopuščale, pa bomo v naslednjih dneh odprli še Čopovo progo do doline. O tem bomo javnost pravočasno obvestili.
Ob dodatnih progah bo smučarjem in vsem drugim obiskovalcem na razpolago tudi pester družabni program na prenovljeni ploščadi pred spodnjo postajo gondole. Tam se bosta tudi ta konec tedna zvrstila dva koncerta, pripravljamo pa še ustvarjalne delavnice in predstavo za otroke.

Oddaj komentar