Po gašenju požara odkrili več kot sto sadik konoplje v hiši

Slika je simbolična. Vir: PU Maribor

Policisti, ki so v petek, 20. marca 2020, zjutraj bili obveščeni o požaru v stanovanjski hiši v Mariboru, so na kraju požara v kletnih prostorih hiše odkrili več kot 100 sadik konoplje.

Takoj po prihodu na kraj so policisti ugotovili, da gori v kletnih prostorih enostanovanjske hiše. Požar so pogasili gasilci, poškodovan ni bil nihče. Ko pa so požar pogasili in so policisti želeli izvesti ogled po naročilu preiskovalnega sodnika, so ugotovili, da je v kletnih prostorih več 100 sadik konoplje in da je v kletnih prostorih hiše tudi prostor, posebej prirejen za gojenje prepovedane droge konoplje. Zaradi tega so ogled prekinili ter o tem obvestili preiskovalnega sodnika in pristojnega tožilca, po usmeritvah tega pa podali pobudo za izdajo odredbe za hišno preiskavo.

Dežurni preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru je na podlagi vseh ugotovitev mariborskim kriminalistom izdal odredbo za hišno preiskavo pri 44-letnem osumljencu, ki ima te prostore na tem naslovu v najemu. Ker pa je navedeni še pred požarom odšel neznano kam in ga policisti do danes še niso izsledili in mu zato tudi niso mogli vročiti odredbe ter ga pozvati, naj bo navzoč pri hišni preiskavi, so kraj požara varovali do včeraj, 26. marca 2020.

Ker osumljenec do sedaj ni bil prijet, je dežurni preiskovalni sodnik, na predlog mariborskih kriminalistov, včeraj, 26. marca 2020, sam opravil hišno preiskavo. Vso pomoč so mu nudili kriminalisti. Med hišno preiskavo je bilo v stanovanjski hiši najdenih kar sedem prirejenih prostorov za gojenje koplje, v katerih je bilo skupaj 722 sadik prepovedane droge konoplje in približno 3 kg posušene konoplje. Zraven tega so preiskovalni sodnik in kriminalisti ugotovili, da je osumljenec v teh prostorih izvrševal tudi tatvino elektrike. Ugotovili so še, da je požar izbruhnil na električni napeljavi.

Zaradi utemeljenih sumov storitve kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, tatvine in povzročitve splošne nevarnosti (kar je posledica nastanka požara), bodo osumljenca kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu. Aktivnosti za njegovo izsleditev policija še vedno izvaja.

Oddaj komentar