Plačilni instrument Flik na voljo strankam večine bank in hranilnic

Vir: Pixabay.com

Plačilni instrument Flik za brezplačna medbančna nakazila v realnem času je na voljo strankam večine slovenskih bank in hranilnic. Flik je mogoče začeti uporabljati takoj po namestitvi aplikacije, s čimer odpade potreba po obisku bančne poslovalnice, so danes sporočili iz Združenja bank Slovenije.

Uporaba mobilnih aplikacij v Sloveniji je v porastu, uporabniki pa iščejo možnosti za enostavnejše in hitrejše načine plačevanja. Časi, ko smo za nakazovanje denarja potrebovali številko bančnega računa, so mimo, saj lahko s Flikom uporabniki denar nakažete kontaktom iz svojega imenika ali z vpisom e-naslova prejemnika,” so navedli v združenju.

Med prednostmi uporabe plačilnega instrumenta Flik so izpostavili hiter postopek pošiljanja oz. prejemanja denarja brez vnašanja kopice podatkov v nalog, znesek je na računu prejemnika takoj oz. v nekaj sekundah, transakcije Flik so za uporabnike brezplačne.

Flik je na voljo za nakazovanje denarja med osebnimi računi, ki so odprti pri bankah v Sloveniji. Sledila bo možnost pošiljanja denarja med transakcijskimi računi pravnih oseb in tudi plačevanje na prodajnih mestih. Slednje naj bi se zgodilo proti koncu leta.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar