Pijan povzročil prometno, 62-letnika pridržali do streznitve

FOTO: Pixabay.com/Slika je simbolična

Policisti PU Maribor so imeli včeraj polne roke dela z vozniki, ki so vozili pod vplivom alkohola in brez vozniškega dovoljenja.

62-letnika pridržali do streznitve

Policisti so včeraj popoldan v Spodnji Ročici ustavili 62-letnega voznika osebnega avtomobila in ga preizkusili z elektronskim alkotestom. Ta je pokazal, da je imel v organizmu 0,73 mg/l alkohola. Policisti so ga pridržali do streznitve, zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Nato ustavili še vinjenega 39-letnika brez vozniške

Policisti so sinoči na Tržaški cesti v Mariboru ustavili 39-letnega voznika tovornega avtomobila, ki ni bil pripet z varnostnim pasom. V postopku so ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli.

Ugotovili pa so tudi, da je voznik vozil pod vplivom alkohola. Elektronski alkotest je namreč pokazal, da je imel v organizmu 0,48 mg/l alkohola. Policisti so mu izdali plačilni nalog, zoper njega pa bodo podali tudi obdolžilni predlog.

Pijan povzročil prometno nesrečo

Sinoči je 49-letni voznik osebnega avtomobila v Spodnjem Jakobskem dolu zaradi neprilagojene hitrosti vožnje zapeljal s ceste in se prevrnil na bok. Ob tem se je lahko telesno poškodoval. V vozilu je bil sam, ni pa uporabljal varnostnega pasu. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v UKC Maribor.

Elektronski alkotest je pokazal, da je imel v organizmu kar 1,17 mg/l
alkohola. Policisti mu bodo izdali plačilni nalog zaradi vožnje pod vplivom alkohola
pa obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Oddaj komentar