Pahor na neformalnem srečanju z Golobom: Sporočilo volivcev o tem, da želijo spremembo, je bilo jasno

Prvak Gibanja Svoboda Robert Golob se je na neformalnem srečanju sestal s predsednikom države Borutom Pahorjem. Borut Pahor je dejal: “Dr. Golobu sem kot zelo verjetnemu novemu predsedniku vlade izrazil željo in pripravljenost za tvorno sodelovanje. Z moje strani ga bo deležen toliko, kolikor ga bo, kot predsednik vlade željan. Tako sem ravnal z vsemi predsedniki in predsednico vlade doslej.”

Konstitutivna seja DZ okoli 13. maja, predlog za mandatarja okoli 23. maja, novo vlado bi lahko dobili v začetku junija.

“Kot sem v teh 10 letih večkrat povedal, kot predsednik republike vlad niti ne podpiram niti ne podiram, temveč z njimi sodelujem. Z dr. Golobom sva izrazila vzajemno pripravljenost za tvorno sodelovanje v korist države in njenih ljudi,” je povedal v nadaljevanju.

Robert Golob je med drugim dejal: “Operativne vlade si želim pred počitnicami, da se lahko pripravimo na jesen, na covidne razmere in energetsko draginjo”. Pojasnil je, da so odprti za kadre civilne družbe in zunajparlamentarnih strank, a po kriteriju strokovnosti, in ne za politične kadre.

foto: Twitter

 

 

Oddaj komentar