Padavine bodo s severa zajele večji del države, vmes bodo tudi nevihte

FOTO: Pixabay.com

Ponoči se bo pooblačilo, padavine bodo od severa zajele večji del države, vmes bodo tudi nevihte. Jutri popoldne bo dež večinoma ponehal. Bolj sveže bo, so zapisali na strani Agencije RS za okolje.

Zadnji izračuni meteoroloških modelov postajajo vse bolj enotni glede ohladitve prihodnji teden. Kot kaže nas bo v dosegla nova hladna fronta s padavinami. Možne bodo tudi nevihte. Temperature bodo ponovno padle za okoli 10 stopinj Celzija, so zapisali na Neurje.si.

Vremenska slika

Nad severnim delom srednje Evrope je plitvo ciklonsko območje z vremensko fronto, ki bo ponoči prešla Slovenijo. Pred njo priteka s šibkimi jugozahodnimi vetrovi topel in še razmeroma suh zrak.

Napoved za sosedne pokrajine

Ponoči se bo v večini sosednjih pokrajin pooblačilo, predvsem v krajih severno in zahodno od nas se bodo pojavljale padavine, tudi nevihte.

V ponedeljek se bo od severa delno zjasnilo, dopoldne bo v krajih južno in vzhodno od nas še pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, ob morju tudi nevihtami. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka, v Kvarnerju zmerna burja.

Oddaj komentar