Odziv šole, ki je študentom razdelila PCT zapestnice: “Odločili smo se po vzoru diskotek, festivalov in podobnih dogodkov”. Povečini naj bi dobili pozitivne odzive

Včeraj smo poročali, da na so na izmed višjih šol v Mariboru študente s PCT “označili” z zapestnicami.

Obrnili smo se na Višjo strokovno šolo za gostinstvo in turizem Maribor in jih prosili za odziv. Ravnateljica dr. Tanja Angleitner Sagadin nam je dejala skladu z odlokom vlade morajo vsi zaposleni in vsi študenti izpolnjevati PCT pogoj ob vstopu v šolo vsak dan.

“Študentov je veliko in preverjanje PCT pogojev ob vsakem prihodu v šolo je zamudno opravilo, zato študentom ne bi ostalo veliko od odmorov in bi zamujali na predavanja, če bi vsakič znova v istem dnevu morali imeti s sabo dokazilo o izpolnjevanju pogojev in čakati na pregled pogoja, ko si gredo po malico, na kavo ipd,” nam je dejala in dodala, da če bi bil študent dnevno prisoten na dveh pedagoških sklopih, ima okvirno 5 vstopov v šolsko poslopje, to vključuje prej omenjene redne odmore/kave, kot tudi glavni odmor za kosilo: “Le-to pri 200 študentih, ki se dnevno obrnejo v naši zgradbi, pomeni preverbo 1.000 oseb na dan (za vsak stop med 30 in 45 minutami).”

“Zapestnice so prostovoljne, niso povezane z nobenimi evidencami ali vrsto izpolnjevanja PCT pogoja po barvah”

V nadaljevanju pojasni, da so zato na njihovi šoli sklenili interni dogovor, da ponudijo študentom papirnate zapestnice iste barve na dan ali teden. Te prejmejo ob prvem jutranjem pregledu PCT pogoja: “Zapestnice so prostovoljne, niso povezane z nobenimi evidencami ali vrsto izpolnjevanja PCT pogoja po barvah in zapestnico iste barve v istem dnevu lahko dobi vsak študent oz. jo vsak študent lahko tudi odkloni (v tem primeru se mora ponovno postaviti v vrsto za pregled izpolnjevanja PCT pogojev). Pri nas gre torej le za hitrejši pretok študentov čez dan pri vstopanju v šolski objekt.”

Če smo včeraj poročali o razočaranih odzivih, ki so jih študenti objavili na Facebooku, Angleitner Sagadinova potrdi, da so od študentov povečini dobili pozitivne odzive in se jim ta način zdi praktičen: “Študentom, ki imajo do zapestnic zadržke, zapestnic seveda ni treba sprejeti. Za tak način organizacije smo se odločili po vzoru diskotek, festivalov in podobnih dogodkov.”

Oddaj komentar