Odpovedan slovenski projekt za letošnje olimpijske igre

Kljub temu, da priprave na poletne olimpijske igre v Tokiu potekajo nemoteno in v skladu z zdravstvenimi ukrepi, pa pandemija koronavirusa žal ni prizanesla vsem ostalim aktivnostim, ki spremljajo največji športni dogodek na svetu.

Eden večjih projektov Olimpijskega komiteja Slovenije je zagotovo Slovenska hiša, ki smo jo nazadnje uspešno izpeljali med zimskimi olimpijskimi igrami v Pjongčangu leta 2018 ter jo nameravali z še več dogodki, visokimi gosti, napredno tehnologijo in povezovanjem gospodarstva, kulture in športa izpeljati tudi v japonskem Tokiu. Priprave na ”Slovensko hišo Tokio 2020” so stekle takoj po vrnitvi iz Južne Koreje in so, kljub lanski prestavitvi iger, tekle vse do prejšnjega tedna, ko smo se, glede na trenutno zdravstveno situacijo doma in po svetu, odločili, da projekt za letošnje olimpijske igre dokončno odpovemo.

Veliko nacionalnih olimpijskih komitejev se je odločilo podobno

“S težkim srcem smo sprejeli odločitev v kateri pa nismo edini. Veliko držav, ki so znane po organizaciji najboljših projektov ”hiš na olimpijskih igrah” je sledilo smernicam Mednarodnega olimpijskega komiteja, ki je, med drugim odpovedal, vse sponzorske programe ter prepovedal obiske gostov iz tujine, ki niso v funkciji olimpijskih reprezentanc,” so sporočili iz Olimpijskega komiteja Slovenije.

Številni nacionalni olimpijski komiteji so tako sprejeli podobno potezo ter se, tako kot odgovorni za omenjeni projekt na Olimpijskem komiteju Slovenije, odločili, da nam trenutna situacija ne vzame upanja. Nasprotno, z dodatnimi močmi, idejami in željo po sodelovanju se pripravljajo na projekt ”Slovenska hiša Peking 2022”: “Verjamemo, da bo čas do zimskih iger na Kitajskem prinesel dobre novice, valove optimizma, predvsem pa ponovno druženje s športnimi ter ostalimi prijatelji iz vsega sveta.”

Oddaj komentar