Odobreno novo cepivo proti covidu-19

V Rusiji odobrili peto cepivo proti covidu-19, je poročala tiskovna agencije Interfax.

V Rusiji so odobrili že peto cepivo proti covidu-19, je v četrtek zvečer poročala tiskovna agencije Interfax. Gre za cepivo EpiVacCorona-N, ki ga je razvil raziskovalni center Vector iz ruskega mesta Novosibirsk, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Vse več smrtnih žrtev v Rusiji 

V Rusiji se sicer soočajo z vse večjim številom smrtnih primerov zaradi covida-19. V četrtek so poročali, da je umrlo 820 covidnih bolnikov, kar je bil nov dnevni rekord od začetka epidemije. Zaradi koronavirusne različice delta so se poleti soočali s porastom števila okužb. Njihovo število se sicer v zadnjem času zmanjšuje, vendar pa se povečuje število smrti zaradi covida.

S prvim odmerkom cepiva proti covidu je bilo doslej v Rusiji cepljenih le 30 odstotkov prebivalcev, čeprav naj bi bilo cepiva dovolj in ga je Rusija množično izvažala. Vendar je med Rusi nezaupanje v cepiva, ki so jih razvili v državi, visoko. Tudi večkratni pozivi predsednika Vladimirja Putina državljanom, naj se cepijo, cepljenja niso pospešili.

Doslej je v Rusiji zaradi posledic covida-19 umrlo 179.243 ljudi

Ruske oblasti so v zadnjem dnevu potrdile 19.630 novih okužb, skupaj pa se je doslej v tej državi z novim koronavirusom okužilo 6,8 milijona ljudi. Doslej je v Rusiji zaradi posledic covida-19 umrlo 179.243 ljudi.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar