Od torka spet mogoče sklepanje zakonske zveze, a z nekaterimi omejitvami

Sklenitev zakonske zveze bo od torka ponovno mogoča, a v “nekoliko okrnjeni zasedbi glede na okoliščine”, je na današnji novinarski konferenci sporočil minister za javno upravo Boštjan Koritnik. Če bodo mladoporočenca in priči za dostop do lokacije morali prečkati občinsko mejo, jim bo upravna enota izdala posebno potrdilo.

Ministrstvo za javno upravo je namreč sredi marca upravnim enotam odredilo omejitev izvajanja nalog na najnujnejše zadeve, med drugim tako ni bilo več mogoče sklepati zakonske zveze. Z umirjanjem epidemije pa so se pristojni odločili za rahljanje nekaterih ukrepov. Od torka naprej bo sklepanje zakonske zveze znova omogočeno tako v uradnih prostorih kot na prostem. Poleg mladoporočencev bodo lahko prisotni še matičar in (ali) načelnik upravne enote v vlogi pooblaščenca. Če bo poroka izvedena na prostem, sta lahko prisotni tudi priči, je danes pojasnil minister.

O morebitni prisotnosti prič v zaprtem prostoru pa bo odločilo vodstvo upravne enote, a v tem primeru mora biti prostor dovolj velik za upoštevanje ustrezne razdalje med osebami. V primeru spremembe osebnih podatkov zaradi sklenitve zakonske zveze pa bo izdaja novih dokumentov nujna naloga upravnih enot.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar