Od ponedeljka zimske počitnice za šolarje z vzhoda Slovenije

Zimske počitnice. Vir: zpm-mb.si

V ponedeljek se začnejo za šolarje z vzhoda Slovenije zimske počitnice. Tako se na počitnice zdaj odpravlja približno 116.000 učencev in dijakov jugovzhodne Slovenije, koroške, podravske, pomurske, savinjske in spodnjeposavske regije.

Tudi tokrat bodo razni organizatorji poskrbeli za raznolik počitniški program in za varstvo najmlajših. V nekaterih občinah bodo varstvo izvajali tudi v šolah. Če pa bo sneg zdržal, se bodo lahko šolarji lahko tudi smučali in sankali.

Zveza prijateljev mladine Maribor je pripravila pester počitniški program. V Domu ustvarjalnosti mladih bodo na voljo različne ustvarjalne, tudi pustne delavnice, saj je prav zdaj čas pusta, imeli pa bodo tudi več športnih aktivnosti in sredin zimski izlet v Doživljajski park Vulkanija. Tam bodo potovali v globino goričkega vulkana, skozi zgodovino Zemlje in po geoloških značilnostih. Za doživetje izbruha vulkana bo sicer treba odšteti 25 evrov. V družbi Društva za opazovanje in preučevanje ptic Slovenije pa bodo v četrtek lahko opazovali ptice z daljnega severa, ki preživijo zimo na reki Dravi, in si na Mariborskem otoku ogledali zanimivosti in ptice.

Na smučiščih še vedno poostren nadzor

Tako kot ta teden bo tudi prihodnji teden na smučiščih poostren nadzor, policisti bodo namreč na smučiščih, kjer je takrat več ljudi kot običajno, poostreno nadzirali spoštovanje predpisov. Želijo namreč zagotoviti večjo varnost, zlasti otrok, in preprečiti nepotrebne poškodbe.

Oddaj komentar