Od danes policijska ura, kaj to pomeni za sprehajanje psov?

FOTO: Pixabay.com

Z današnjim dnem začenjajo veljati dodatni ukrepi za zajezitev širjenja novega koronavirusa.

Tako bo začela veljati prepoved gibanja v nočnem času oz. med 21. in 6. uro. S polnočjo začne veljati tudi omejitev druženja na največ šest ljudi, prehajanje med regijami pa ne bo več mogoče, ne glede na to, ali je ta na oranžnem ali rdečem seznamu.

Obstaja nekaj izjem

Izjeme od prepovedi gibanja v nočnem času so odpravljanje neposredne nevarnosti za zdravje, življenje in premoženje, prihod in odhod na delo ter izvajanje nujnih delovnih nalog ali dostop in nudenje storitev za nujne primere, piše v odloku. Zaradi policijske ure sicer delovni čas prilagajajo tudi trgovci, ki bodo poslovalnice z današnjim dnem večinoma zapirali pred 21. uro, kot smo že poročali na našem portalu.

Lastnike psov je zanimalo, kaj policijska ura pomeni za sprehode v času omejitev. Tudi sprehajanje psov sodi med izjeme je pojasnil minister za notranje zadeve Aleš Hojs minister v oddaji Svet na Kanalu A.

Odlok prepoveduje vse prireditve, maše z verniki, poroke v vseh regijah, tudi v edini oranžni Obalno-kraški regiji. Prav tako je vlada umaknila do zdaj veljavno pravilo, da lahko prebivalci iz oranžne regije še naprej prehajajo v rdeče regije. Meja statističnih regij ne bo več mogoče prečkati niti zaradi koriščenja turističnih rezervacij. Še naprej pa je mogoče koristiti rezervacije turističnih namestitev v domači statistični regiji.

Najnovejši predpis je zmotil nekatere pravnike

Najnovejši predpis pa je zmotil nekatere pravnike. Andraž Teršek je v zapisu na Facebooku napovedal, da bosta danes skupaj z odvetnikom Damijanom Pavlinom na ustavno sodišče naslovila pobudo za presojo ustavnosti najnovejšega vladnega odloka in določbe 39. člena zakona o nalezljivih boleznih, ki opredeljuje pristojnosti vlade pri preprečevanju širjenja nalezljivih boleznih.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar