Obvezen pogoj PCT: Kdo ga ne bo upošteval bo ob plačo, morda celo ob službo, to so ukrepi pri naših sosedih

Slika je simbolična. Vir: Pixabay.com

Portal Siol.net poroča o uredbi v Italiji. Ta namreč vsem zaposlenih na šolah predpisuje PCT-pogoj. In kdor tega ne bo upošteval, bo ostal brez plače in morebiti celo brez službe.

Vlada je torej, po poročanju prej omenjenega portala, določila vrnitev v šolske klopi z uredbo, ki so jo objavili v uradnem listu. PCT-pogoj velja za vzgojitelje, učitelje, profesorje in tudi za preostale.

Želijo preprečiti ponovno zaprtje

Ministrstvo pojasnjuje, da so omenjen ukrep sprejeli z namenom, da bi ponovno zaprli šole. Tako bodo zaposleni, preden bodo vstopili v šolo, morali pristojnim pokazati ustrezno zeleno digitalno potrdilo. In kdor tega ne bo upošteval, ne bo smel v šolo.

Odsotnost bo, kot še zapišejo na siol.net, neupravičena, temu pa sledi prekinitev delavnega razmerja. Poleg tega ga čaka tudi kazen, ki bo znašala od 400 do 1000 evrov. Kaznovani bodo tudi nadzorniki, ki morebiti ne bi preverjali zaposlenih.

Učencem ter dijakom pa do nadaljnega predvidoma ne bo potrebno izpolnjevati PCT – pogoja. Je pa za njih potrebna zaščitna maska in varnostna razdalja.

Oddaj komentar