Ob vrtcu Otona Župančiča Maribor bodo uredili parkirna mesta namenjena zgolj staršem otrok vrtca

V preteklem tednu smo bili obveščeni, da pred vrtcem Otona Župančiča Maribor v Novi vasi policisti pišejo kazni in opozarjajo voznike, ki nepravilno parkirajo.

Na PU Maribor so nam dejali, da je pristojni vodja policijskega okoliša iz PP Maribor II
že od 12. aprila naprej v kritičnem času opravljal nadzor na tej lokaciji.

“Ob tem je vsakodnevno opozarjal kršitelje. Po dvodnevnem opozarjanju je, 15. 4. 2021, na kraju izdal tudi nekaj obvestil o prekršku oz. nepravilni ustavitvi in parkiranju po Zakonu o pravilih cestnega prometa (ZPrCP),” so sporočili iz PU Maribor in dodali, da kršitelji niso bili zgolj in samo starši, ki otroke pripeljejo v vrtec, temveč tudi stanovalci v bližnjih stanovanjskih blokih.

Prav tako se je VPO v zvezi s to problematike in v cilju iskanja ustrezne
rešitve, že povezal z vodstvom mestne četrti in z vodstvom Vrtca Otona
Župančiča, še dodajo.

Potrebovali bi več kot 30 parkirnih mest

V vrtcu so nam pojasnili, da bi bilo potrebnih veš kot 30 parkirnih mest, a je to neizvedljivo. V omenjenem vrtcu je kar 17 skupin otrok. Vinko Virtnik iz Mestne četrti Nova vas nam je povedal, da bodo uredili osem parkirišč, ki jih bodo opremili s tablo z napisom, da so parkirna mesta namenjena izključno staršem otrok vrtca med 6.00 in 8.00 uro zjutraj ter med 14.00 in 16.00 uro popoldan. V preostalem času pa bodo parkirišča lahko uporabljali stanovalci.

Oddaj komentar