Ob svetovnem dnevu fizioterapije bo mariborski zdravstveni dom izvajal fizioterapije na daljavo

V torek, 8. septembra, po vsem svetu obeležujejo svetovni dan fizioterapije. Letošnja tema, ki jo je določilo Svetovno združenje fizioterapevtov (WCPT), je ‘Rehabilitacija in
COVID’. Na ta dan bodo v mariborskem zdravstvenem domu opravljali fizioterapije na daljavo preko videoklica. Zdaj pa sprejemajo prijave pacientov na te terapije.

Zdravstveni dom Adolfa Drolca Maribor ob tem izpostavlja, da so med epidemijo covid-19 pacienti imeli omejen dostop do ambulantne fizioterapevtske obravnave zaradi ukrepov državnih institucij, kar je dodatno podaljšalo čakalne dobe. Prav tako so morali že naročeni pacienti čakati dlje, kar predstavlja funkcionalne omejitve, posledično s tem daljše bolniške dopuste ter dolgotrajnejše obdobje rehabilitacije.

Telezdravje, kamor spada tudi telerehabilitacija, je v tujini že uveljavljena metoda. Njene prednosti so dostop do fizioterapevta od doma, kakovostna individualna obravnava preko videoklica, ni tveganja za prenos okužb, izbira najustreznejšega časa obravnave in možnost obravnave nemobilnih pacientov.

“V Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor nenehno izboljšujemo zdravstvene storitve za paciente in sledimo svetovnim trendom. 8. septembra bomo v sklopu obeležitve svetovnega dneva fizioterapije pilotno izvajali Fizioterapijo na daljavo. Ta dan bo ekipa fizioterapevtov različnih strokovnih področij izvajala obravnavo pacientov preko videoklica.

Na obravnavo se pacienti lahko prijavijo preko elektronskega naslova fizioterapija@zd-mb.si, v sporočilo pa naj napišejo svoje težave, kdaj so se pojavile in svoje osnovne osebne podatke. Prijavljeni pacienti bodo prejeli termin obravnave in povezavo, preko katere se bo izvedlo fizioterapijo na daljavo in obravnavo s fizioterapevtom. Vsi, ki bodo dostopali preko mobilnega telefona, si bodo predhodno namestili aplikacijo, preko katere bodo komunicirali s fizioterapevtom, medtem ko pri uporabi računalnika to ne bo potrebno. Fizioterapevtska obravnava je priporočljiva za paciente po operacijah, poškodbah, z akutnimi bolečinskimi stanji, nepravilno telesno držo in drugimi težavami, ki jih pokriva fizioterapija. V ekipi bo tudi fizioterapevt za otroke in mladino, fizioterapevt s področja promocije krepitve zdravja ter delovni terapevt.

Ker je število obravnavanih pacientov preko videoklica omejeno, prijave sprejemajo do zapolnitve mest.

Oddaj komentar