Ob koncu šolskega leta ulična košarka v Europarku

FOTO: Bojan Mihalič

Druga junijska sobota je rezervirana za metanje na koš. 8. junija se bodo od 11. ure dalje v Europarku Maribor namreč zbrali osnovnošolci in srednješolci, ki se bodo pomerili v košarkarskih spretnostih.

Zopet je čas za Ulično košarko 3 na 3, ki vsako leto združi nadobudne športnike in glasne navijače. Turnir ob koncu šolskega leta je pika na i pestremu dogajanju in prijeten uvod v počitniške poletne dni. Združuje šport in zabavo, pravo kombinacijo tekmovalnosti, užitka in sprostitve.

Letos tudi nekaj novosti
Letošnja ulična košarka prinaša dodatne popestritve, saj se bo na vrhnjem parkirišču največjega nakupovalnega središča severovzhodne Slovenije odvilo tudi tekmovanje navijaških skupin. Vsaka košarkarska ekipa lahko s seboj pripelje tudi svojo navijaško skupino, ki šteje med dva in deset članov. Njihov program naj bo dolg okrog minute in pol, predstavljen pa bo med odmori tekem.

Pravila temeljijo na poštenosti
Pri ulični košarki igrata dve ekipi trojk na en koš, pri čemer je najpomembnejše pravilo t. i. fairplay – poštena igra, saj si igralci tekmo sodijo sami. Ob igrišču je tudi nadzornik, ki tedaj, ko se ekipi ne moreta sporazumeti, sprejme dokončno odločitev. Vsaka ekipa šteje štiri igralce, tekmo igrajo trije.

Brezplačna udeležba
Ekipe se morajo prijaviti najkasneje do 5. junija, udeležence čaka prava ulična zabava, praktična darila pa lahko osvojijo tudi z udeležbo v igrah presenečenja in z metanjem trojk. Udeležba je brezplačna. Ulična košarka v Europarku je uvertura v turnirje, ki se bodo do konca junija odvili tudi v Celju, Postojni in Ljubljani. Slednja bo v septembru nato gostila finalni turnir, ki bo združil najboljše iz vse Slovenije.

Oddaj komentar