Novi trener Luka Žvižej odvodil prvi trening RK Maribor Branik

Trening RK Maribor Branik. Vir: RK Maribor Branik

Rokometaši mariborskega Branika so v sredo, 28. jullija, pričeli s pripravami na novo sezono. V dvorani Tabor se je tako predstavilo nekaj novih obrazov, ekipa pa je spoznala novega trenerja Luko Žvižeja.

Prvi strelec v zgodovini slovenske rokometne reprezentance je na treningu pozdravil nekoliko osveženo mariborsko zasedbo, ki jo je med drugim okrepil prvi strelec v zgodovini Maribora Simon Razgor. Mariborčani bodo v naslednjem mesecu tempirali formo za uspešen začetek Lige NLB, svojo igro pa ob treningih izpopolnjevali tudi na pripravljalnih tekmah.

Ekipa je motivirana

Ekipa je poletnem premoru na prvi trening prišla zelo motivirana, tudi med odmorom pa so morali fantje vaditi po programu, ki ga je pripravil strokovni štab. Na prvem treningu so bili: Anže Blagotinšek, Izidor Budja, Jure Hedl, Filip Jerenec, Domen Knez, Matic Košec, Jan Kovačec, Gregor Lorger, Simon Razgor, Nejc Planinšek, Gašper Pungartnik, Filip Rakita, Tadej Sok, Aleksa Veselinović, Žiga Zupanič. Zaradi reprezentančnih obveznosti se bodo ekipi kasneje priključili: Miloš Milačić, Ignjat Nešić in Denis Strašek.

Luka Žvižej, trener RK Maribor Branik, je po prvem treningu povedal: “Fantje so na trening prišli v dobrem stanju. Vsi so bili nasmejani in komaj čakali na začetek, kar je dober znak. Naredili smo nek uvodni trening, konec tedna pa nas čaka tudi testiranje, kjer se bo dejansko pokazalo, koliko so fantje med premorom delali. Vsak je imel svoj individualen program. Jaz verjamem, da so jih izpolnili, na tem pa bomo potem gradili in se čim bolje pripravili na začetek sezone.”

Oddaj komentar