Novi direktor Nigrada odpušča

Marko Plečko, (novi) direktor Nigrada.

Ostali bodo samo še tisti, ki so tik pred penzijo. Sposobni ljudje pa so na odstrelu“, je dejal eden od zaposlenih na mariborskem Nigradu, ki je želel ostati anonimen. Potrdil je, da je nekaj sodelavcev že prejelo odpovedi, še več pa naj bi se jih zvrstilo v kratkem. Novi direktor Marko Plečko je za pojasnila zaenkrat nedosegljiv.

Telefon je zvonil v prazno, na SMS sporočilo nismo prejeli odgovora. Anonimni zaposleni je neuradno potrdil, da se je očitno začelo odpuščanje “Žulinega kadra“, kar naj bi bila pričakovana praksa ob menjavi vodstva. Informacijo smo želeli preveriti tudi pri Marku Žuli, nekdanjemu direktorju Nigrada, a je (prav tako) trenutno nedosegljiv.

Neuradno naj bi odpovedi že prejeli: donedavna direktorjeva tajnica Tina Kavčič, donedavni vodja pravne službe Matjaž Dolamič in nekdanji direktor (iz časa pred direktorovanjem Žule) Vladimir Krajcer.

Nigrad Maribor. Foto: Nino Verdnik
Nigrad Maribor. Foto: Nino Verdnik

To naj bi bil šele začetek
Anonimni zaposleni predvideva, da se bodo zvrstile še najmanj tri odpovedi. Z imeni ni želel operirati. Neuradno naj bi odpoved pričakoval Aleksander Pirš, vodja službe za kakovost, ki je na Nigradu zaposlen že več kot 20 let. Odpoved naj bi pričakoval tudi Darko Dubravica, vodja področja gospodarske javne službe. V “čakalni vrsti za slovo” pa naj bi bil tudi Dejan Pukšič, vodja službe za stike z javnostjo, ki pa je prišel na Nigrad v času direktorskega mandata Žule.

Marko Žula, nekdanji direktor Nigrada.
Marko Žula, nekdanji direktor Nigrada.

1 KOMENTAR

  1. Se slep bi videl,da ima zdajsnji direktor nalogo Nigrad pripeljati v stecaj,pred tem pa se iz njega izvleci kar se pac izvleci da.Po stecaju se bo del Nigrada verjetno prikljucil k Mariborskem vodovodu del pa ga po prevzelo Avstrijsko podjetje Varinger, z Koletnikom na celu,za kar so verjetno tudi Avstrijci ustanovili podjetje pri nas.Pa bomo Slovenci placevali poloznice Avstrijcem!

Oddaj komentar