Nogometaši pred nadaljevanjem prvenstva na teste

Nogometni turnir - Tartan Destrnik. Fotografija je simbolična.

Nogometaši prve slovenske lige danes opravljajo testiranje na koronavirus. Navodilo za to je izdala Nogometna zveza Slovenije (NZS), ki je klubom v ponedeljek poslala dodatna navodila k že obstoječim protokolom za organizacijo tekem s 27. maja.

Stroške testiranja krije Nogometna zveza Slovenije, v primeru okužbe pa bo NZS upoštevala priporočila stroke, posamezniku pa bo odrejena izolacija, so sporočili iz NZS.

Po navedbah krovne nogometne zveze pri nas bo testiranih predvidoma med 30 in 35 članov vsakega izmed prvoligašev. Število zajema igralce s pravico nastopa na tekmah prve lige ter tudi klubsko osebje. Testirani bodo tudi sodniki.

V Ljubljani, v enem od dveh predvidenih območij za testiranje, drugo je Maribor, so člani vodilne Olimpije dopoldne teste opravili z odvzemom brisov iz avtomobilov.

Po besedah tehničnega vodje ekipe Boštjana Gasserja je vse potekalo brez težav. Nogometaši in osebje kluba se je v avtomobilih pripeljalo do dveh oseb, zadolženih za odvzem brisov. Nogometaši in ostalo osebje je moralo pokazati osebni dokument, vse skupaj pa je na vsak avtomobil trajalo okoli 30 sekund.

Rezultate so klubom obljubili v roku 24 ur, iz Olimpije pa so sporočili, da so zadovoljni, ker se je NZS po posvetu s slovensko zdravstveno stroko odločila za obvezna testiranja. Samoiniciativno so želeli nogometaše v klubu testirati že pred prvimi skupinskimi vadbami v začetku maja, a takrat javno testiranje ni bilo na voljo.

V Ljubljanskem območju bodo danes testirali še člane Brava, Domžal, Tabora Sežane in Triglava. V Mariboru pa še predstavnike preostalih klubov, in sicer člane Maribora, Aluminija, Celja, Mure ter Rudarja iz Velenja.

Državno prvenstvo se bo nadaljevalo v petek s tekmami 26. kroga, ko bosta na sporedu obračuna med Aluminijem in Muro ter Celjem in Rudarjem.

Na lestvici vodi Olimpija s 50 točkami. Pet točk zaostajata Celje in Aluminij, sedem Maribor. Peta je Mura z 38 točkami. Sledijo Tabor, Bravo in Triglav. Na dnu lestvice pa je Rudar s 16 točkami zaostanka za devetimi Domžalami.

VIR: lokalec.si

Oddaj komentar