Nogometaši Maribora začeli s pripravami na novo sezono

Po kratkem premoru, ki je trajal zgolj 11 dni, so se nogometaši Maribora včeraj zbrali na tradicionalnem zboru moštva ob večerji, danes pa so že začeli s prvim skupnim treningom in pripravami pred prvo uradno tekmo, ki trenerja Darka Milaniča in njegove varovance čaka čez slab mesec 9. ali 10. julija, ko bodo nogometaši začeli prvi krog kvalifikacij za ligo prvakov.

Vijoličasta ekipa na začetku priprav šteje 28 članov. V ekipi ni več Marka Šulerja, ki je končal kariero, Jana Mlakarja, ki je prestopil v Brighton, Dare Vršič, Denis Šme in Sunny Omoregie pa po izteku pogodb niso več člani Maribora. So se pa Vijoličasti tudi okrepili. Vijolični dres bodo v novi sezoni oblekli Rok Kronaveter, Rudi Požeg Vancaš, Andrej Kotnik in Špiro Peričić. Poleg štirih okrepitev, sta se med vijoličaste po posojah vrnila Luka Koblar in Sandi Ogrinec.
Po besedah mariborskega stratega so bile kratke počitnice namenjene predvsem regeneraciji nogometašev. “Sej smo navajeni, da so te počitnice pač kratke in bomo to vzeli v zakup. Predvsem je pomembno v kakšnem stanju so fantje v tem trenutku, predvsem kar se tiče ambicij za novo sezono in novo zgodbo v kateri smo,” je uvodoma dejal Milanič in dodal, da začenjajo novo zgodbo z novimi igralci, ki jih želijo čimprej vključiti v moštvo, na igrišče in v slačilnico.

Milanič zadovoljen z okrepitvami
Darko Milanič je zadovoljen z okrepitvami, sploh, ko je govora o Roku Kronavetru in najboljšemu igralcu letošnjega državnega prvenstva Rudiju Požeg Vancašu. “Super okrepitvi, sem zelo zadovoljen. Dobili smo kvaliteto, zato sem zelo zadovoljen. Jasno pa je, da bomo zdaj to morali pokazati na igrišču. Kot sem rekel, dobro jim moramo integrirati, da se bodo dobro počutili in tako izrazili vso svoje znanje,” je o okrepitvah povedal Milanič.

Cilji v Evropi ostajajo nespremenjeni
Po besedah Milaniča je NK Maribor v zadnjih letih v Evropi naredil veliko. “Tako, da so izzivi v letošnji sezoni nespremenjeni. To pomeni, da so naši cilji visoko zastavljeni. Tako se bomo obnašali in danes začnemo z uresničevanjem teh ciljev. Resno se bomo lotili dela, poskušali v tem uživat in priti v odlično formo do prve uradne tekme,” je cilje v Evropi opisal Milanič. Mariborčani bodo uvodni teden priprav preživeli na domačem igrišču, kjer imajo po besedah trenerja odlične pogoje. Naslednji teden pa se nogometaši Maribora odpravljajo v Moravce, kjer bodo začeli z uvodnimi pripravljalnimi tekmami, katere bodo, tako kot po navadi, že relativno zahtevne. “Tekmeci bodo zelo različni iz večih držav, da bomo lahko spoznali čim več različnih načinov nogometa na igrišču,” je še dodal Milanič.

Andrej Kotnik: “V Ekipi je dobro vzdušje.”
Pred uvodnim treningom in pripravami na novo sezono je pred novinarje stopil tudi Andrej Kotnik, ki je v Maribor prišel iz Gorice. “Zdaj sledi, trening, delo in dokazovanje,” je začel Kotnik, ki se zaveda, da bo boj za prvo enajsterico precej močan. “Sicer pa je borba povsod, zato sem tega vajen in bom naredil vse, da si izborim mesto na igrišču. Sicer pa sem po nekoliko daljši pavzi že komaj čakal, da se začnejo treningi in priprave na novo sezono, da bom lahko spet igral. Še posebej se veselim igranja v kvalifikacijah za ligo prvakov,” je zaključil novopečeni vezist Maribora.

Andrej Kotnik

Oddaj komentar