Noč raziskovalcev za kreativno mišljenje mladih

Konzorcijski partnerji Univerza v Mariboru, Univerza na PrimorskemGimnazija Franca Miklošiča Ljutomer in Zveza prijateljev mladine Maribor v okviru Evropske noči raziskovalcev 2018 razpisujejo nagradni natečaj »Raziskovalec – varuh kulturne dediščine«, ki je namenjen vsem otrokom v vrtcih in učencem osnovnih ter srednjih šol v Sloveniji.

Na ta način želijo spodbuditi mlade, da preko zanimivih tem razmišljajo o poklicu raziskovalca in sodelujejo z njim najbližjo obliko izražanja. Mlade tako vabijo h kreativnemu razmišljanju o poklicu raziskovalca in varovanju kulturne dediščine, ki nas obdaja. Natečaj je objavljen na spletni strani projekta (www.ern.um.si). Evropska noč raziskovalcev bo sicer letos potekala v petek, 28. septembra, s katero želijo organizatorji javnost seznaniti in osvestiti o pozitivni vlogi dela raziskovalcev ter s tem približati razumevanje in vpliv dela raziskovalcev na vsakodnevno življenje občanov.

Natečaj je namenjen vsem otrokom v vrtcih in učencem osnovnih ter srednjih šol v Sloveniji, zbirajo pa se prispevki v naslednjih kategorijah: likovno ustvarjanje in literarno ustvarjanje primerno posamezni starostni skupini. Sodelujoči bodo razdeljeni v pet starostnih kategorij: vrtčevski otroci, učenci 1. triade osnovne šole (1. – 3. razred), učenci 2. triade osnovne šole (4. – 6. razred), učenci 3. triade osnovne šole (7. – 9. razred) in srednješolci. Natečaj poteka do 21. septembra.

V okviru Evropske noči raziskovalcev letos v Sloveniji sodelujejo trije konzorciji: konzorcij partnerjev: Univerza v Mariboru, Univerza na Primorskem, Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer, Filozofska fakulteta UL (Humanistika, to si ti!) in konzorcij partnerjev: Ustanova Hiša eksperimentov, Institut »Jožef Stefan«, Kemijski inštitut in Tehniški muzej Slovenije (Noč ima svojo moč!).

Oddaj komentar