Noč knjigarn za spodbujanje branja in kupovanja knjig

Fotografija je simbolična, vir: Pixabay.com

V Ljubljani, Mariboru, Celju in Kopru bo danes noč knjigarn, ki se bo sicer začela na vrtu Društva slovenskih pisateljev z opoldansko okroglo mizo Slovenskega PEN o dialogu med pisatelji in novinarji. Noč knjigarn je namenjena spodbujanju branja in nakupovanja knjig. Ponovno so jo pripravili po dveh letih premora zaradi pandemije covida-19.

Še pred poletnimi počitnicami bo nocojšnja noč knjigarn tako priložnost, da si bodo ljubitelji knjig vse do poznih večernih ur nakupili čtiva za dolge poletne dni, se srečali s pisatelji in pisateljicami. Ob vsakem nakupu bo tudi moč prejeti dodatno knjigo brezplačno, so sporočili iz Slovenskega centra PEN.

Noč knjigarn pripravljata Slovenski center PEN in odbor Mira pod vodstvom podpredsednice odbora in Slovenskega PEN, založnice Helene Kraljič.

V Ljubljani knjigarna Felix vabi na pogovor s Francem Mikšo in Amalijo Jelen Mikša ob knjigah Čarovnica Martilda in Skrivnosti z Otočic ter predstavitev knjige Pravljična in literarna Ljubljana s soavtoricama knjige Matejo Kregar Gliha in Mileno Milevo Blažić. Pripravili so tudi branje in sladkanje s knjigo Češnje, bele in rdeče avtorice Tanje Tuma.

Knjigarna Beletrina vabi na predstavitev knjige Beli volk z Ireno Svetek. V Hiši sanjajočih knjig pa bo srečanje s pisateljico, prevajalko in pesnico Miriam Drev ter srečanje s Festivalom Sanje in recital Pesmi upora ob stoletnici rojstva Karla Destovnika Kajuha.

Ljubljanski Konzorcij vabi na predstavitev knjige Strašilka in pogovor z avtorico Davorko Štefanec ter predstavitev knjige Srečo, prosim in pogovor z avtorjem Aljošem Bagolo.

V Celju knjigarna Antika pripravlja multivizijski projekt Hommage Peter Amalietti v izvedbi Lada Jakše in Slavice Tesovnik, tamkajšnja knjigarna Mladinska knjiga pa bo od 17. ure do zaprtja trgovine na Stanetovi 3 podarila knjigo iz posebnega izbora. Takšno akcijo pripravljata tudi koprska knjigarna Dom knjig in mariborska Mestna knjigarna. Poleg tega v Kopru knjigarna Libris vabi na pogovor s pisateljem Tonetom Peršakom.

Dogodek podpira javna agencija za knjigo.

Oddaj komentar