Ni mogel dvigniti svojega denarja

Vir: www.delavska-hranilnica.si

Tako pač je” naj bi Mariborčanu, Stanislavu Žnidariču, odgovoril zaposleni “na šalterju” Delavske hranilnice. Če je hotel dvigniti svoj denar, je moral izpolniti tri obrazce z vprašalnikom, s katerim so preverjali tudi politično opredelitev, pravi. Če tega ne bi izpolnil pa, da mu denarja ne bi izplačali.

Hotel sem samo dvigniti svojo pokojnino in javiti spremembo naslova“, je razlagal Žnidarič. To naj bi bil čisto običajen postopek, še posebej ob dejstvu, da je že nekaj časa njihov komitent. A se je zataknilo: “Izpolniti sem moral politično izjavo. Trije formularji so, en kup vprašanj. Presenetilo me je in seveda sem vprašal, če je to potrebno, da moram za dvig gotovine izpolniti ta vprašalnik“, je pojasnil Žnidarič. Gospod na okencu pa, da mu je odgovoril “drugače ne gre.

“Ne drži”
Direktorica podružnice v Novi vasi (na Kardeljevi) Animira Idžojtič zgodbo zanika. Pravi, da lahko kdorkoli dvigne svoj denar in, da če temu ne bi bilo tako, bi nekdo to opazil, še posebej v tako majhni poslovalnici kot je njihova. “Nihče med sodelavci ne ve za noben takšen primer, da bi nekdo pogojeval dvig gotovine z nujnostjo izpolnjevanja obrazcev“, nam je povedala po telefonu. O samih obrazcih pa, da gre za ustaljen postopek. Podrobnosti še preverjamo.

1 KOMENTAR

Oddaj komentar