Nepričakovan prestop: Vrste NK Maribor zapušča Vijol’čni bojevnik

FOTO: NK Maribor

Prestopni rok v Ljudskem vrtu še ni zaključen, vrste NK Maribora zapušča Aljoša Matko.

Kot so sporočili na uradni spletni strani kluba je naslednja postaja mladega slovenskega reprezentanta Stockholm, po spletu okoliščin s prestopom k Hammarbyju, ki je ustavil vijol’čno pot v poletnih kvalifikacijah za evropsko konferenčno ligo.

Prestop, ki ga niso predvideli

“Gre za nekoliko nepričakovan odhod in prestop, ki ga nismo predvideli. Ampak na veliko željo igralca in glede na njegovo prizadevnost v dolgih skupnih letih še iz nogometne šole, odnos ter pristop, s katerim je redno opozarjal nase, smo sklenili dogovor. Aljoša si je po vsem, kar je doslej naredil za NK Maribor, želel novih izzivov. Ob prejeti ponudbi smo našli skupen jezik s Hammarbyjem in prestop izpeljali domala v zadnjem možnem trenutku, saj se je na Švedskem zaključeval prestopni rok. V imenu celotnega kluba velik hvala za prispevek v članskem moštvu, za vse gole na razvojni poti v nogometni šoli. Želimo mu vso srečo in verjamemo, da ima Aljoša pred seboj obetavno, uspešno kariero,” je ob sklenitvi posla pojasnil športni direktor Marko Šuler.

Ena sezona v članski konkurenci je zadostovala, da je pobral simpatije navijačev do te mere, da si je prislužil naziv Vijol’čnega bojevnika. V statistiki ob odhodu bo zapisano 34 tekem, 7 golov. Pred tem pa je 21-letni napadalec, doma iz Črnomlja, pri mladincih in kadetih potrdil nadarjenost z izjemno učinkovitostjo (93 tekem/67 golov).

Ob odhodu mešani občutki

Aljoša Matko ob slovesu od Ljudskega vrta: “Gre za posebne občutke. Prišel sem s petnajstimi leti, tukaj našel svoj drugi dom in se nogometno izpopolnjeval v najpomembnejšem obdobju. Po vmesni posoji pri Bravu sem dobil priložnost tudi v članskem moštvu, postal mladi reprezentant, udeleženec evropskega prvenstva do 21 let. Nikdar ne bom pozabil vloge, ki jo ima Maribor v moji karieri. Toda začutil sem, da je primeren čas za naslednji korak in z velikim motivom ter željo po dokazovanju začenjam nov izziv. Ob tej priložnosti bi se želel celotnemu klubu, vsem, s katerimi sem sodeloval od leta 2015 v nogometni šoli, zahvaliti za vse, kar so storili zame. Moštvu želim, da uspešno nadaljuje sezono in vrne naslov, kamor sodi, Maribor pa bo zdaj imel novega, velikega navijača na Švedskem.”

Oddaj komentar