Nas ponovno čaka plačljivo testiranje?

Minister za zdravje Janez Poklukar je napovedal, da bodo hitri testi ponovno plačljivi. Predlagan bo namreč koncept, ki smo ga v Sloveniji že imeli pred četrtim valom epidemije. Takrat so bili hitri testi plačljivi, brezplačni pa zgolj za nekatere izjeme.

Naš cilj ostaja enak: s prvim, drugim ali tretjim odmerkom precepiti čim več ljudi. Vsakdo šteje in vsak odmerek zaščite šteje. Odločitev za cepljenje je odločitev za zdravje in za vrnitev v življenje, kot smo ga poznali pred marcem 2020. V prihajajoči grožnji omikrona je to še sporočilo še toliko bolj močno.

Zdravstvo pod težo koronavirusa še komaj vzdržuje svojo dejavnost, pa vendar je primarna raven pokazala svojo pripravljenost, da se vnovič s skrajnimi močmi organizira in ponudi najširše možno dostopno cepljenje.

Na pomoč bodo znova priskočili zasebniki, zobozdravniki, lokalne skupnosti, civilna zaščita, rdeči križ. V tem tednu bodo organizirali novinarske konference, da bi novica o dnevih cepljenja prišla v vsako vas. »Izjemno pomembno vlogo pri obveščanju imate tudi vi, spoštovani mediji, zato vas ponovno prosim, da čim bolj obsežno in po svojih najboljših močeh informirate ljudi,« je dejal minister.

Oddaj komentar