Napovedali so ji leto dni, a Maša je dokazala, da je borka

V Skladu Viljema Julijana so znova delili žalostno zgodbo. Punčka Marija, ki jo kličejo Maša, je presegla vse napovedi zdravnikov. Napovedali so ji slabo prognozo, staršem pa celo predlagali opustitev zdravljenja. Maša nujno potrebuje samoplačniške fizioterapije, ki si jih 7-članska družina, med otroci so štiri šoloobvezni, žal ne more privoščiti.

Zdravniki so se vdali, a deklica je dokazala, da je borka

Starša Tatiana in Iztok sta Skladu Viljema Julijana zaupala srčno zgodbo. Maša ima kromosomsko napako – trisomijo 18. Zdravniki so napovedali, da ne bo dočakala niti leta dni. Zato so predlagali, da opustijo zdravljenje, vključno z operacijami in oživljanjem. Zaradi tega težko pridejo do obravnav in rehabilitacije. Kljub napovedim pa je stara že tri leta in je vesela ter zadovoljna deklica.

Ima tudi več pridruženih bolezni

Starši povedo, da je uspešno prestala operacijo na srčku, kljub temu, da so zdravniki mislili, da je ne bo prestala. Poleg kromosomske napake ima še prirojeno srčno napako, zaostanek v razvoju, je naglušna in ima prekinitve dihanja v spanju.

“Že od samega rojstva smo naleteli na številne zavrnitve in odklonilen odnos. Prvo vprašanje ob porodu v porodnišnici je bilo “Zakaj niste prej povedali, da boste prišli rodit TAKEGA otroka”,” zapiše in doda, da je pediater na oddelku ni niti pogledal. Ko se je prvič zgodilo, da je dobila prekinitev dihanja, so priletele sestre, jo masirale, zdravnik pa je samo zmajal z glavo.

Do operacije na srcu so težko prišli

Mama pove, da so težko prišli že do pregledov, kaj šele operacije na srčku. Zanjo se je nato zavzela zdravnica in ji predpisala vso potrebno opremo, da bi lahko okužbe, ki so jo doletele, prestala doma. Ob podpori kisika se je začela boljše razvijati in napredovati. Po operaciji srca so kirurg in ostali zdravniki nad rezultatom navdušeni.

Otrokom s posebnimi boleznimi lahko pomagate tudi vi

V Društvu Viljem Julijan so zato Maši podarili 3.500 evrov za fizioterapije. Da lahko pomagajo otrokom, pa potrebujejo donacije. Pomagate lahko s SMS VJ5 na 1919 ali z nakazilom na TRR SI56 0510 0801 6022 452.

Srčne zgodbe borbenosti in upanja…prečudovita punčka Maša ️je izjemna borka, ki je presegla vse napovedi zdravnikov💚, ki…

Objavil/a Sklad Viljem Julijan dne Sreda, 17. marec 2021

Oddaj komentar