Napoved: v petek že deseti nočni tek po stopnicah na Kalvarijo

Nočni tek na Kalvarijo.

V petek, 4. oktobra, se s pričetkom ob 17. uri začne tradicionalni tek po 454 stopnicah na Kalvarijo. Tokrat bo jubilejni, že deseti po vrsti. Univerzitetna športna zveza Maribor, organizatorka nočnega teka, ponovno pričakuje velik odziv tekačev.

Gre za brezplačen dogodek, organizatorji pa ob napovedi poudarjajo, da je prireditev primerna za vse rekreativce, saj je v ospredju slogan »Vsak je zmagovalec«. Vodja projektov pri Zdravi zabavi Klemen Tasič pravi: »Sicer bomo merili čase in nagradili najboljše, vendar gre predvsem za promocijo zdravega načina življenja skozi brezplačne športne dogodke, namenjene vsem generacijam, kar že 20 let pravzaprav pri Zdravi zabavi tudi počnemo.«

Nočni tek na Kalvarijo. Vir: Lokalec.si

Kalvarija je hrib na severni strani mesta, stopnice, ki vodijo nanjo, pa predstavljajo dober vadbeni poligon mnogim rekreativcem in profesionalcem. Sicer veljajo za »peklenske«, vendar organizatorji pravijo, da je važno sodelovati in ne zmagati, zato jih lahko premagate v lastnem tempu. Najboljše čase namreč dosegajo vrhunski športniki, Kranjčan Matjaž Mikloša ima že štiri zmage na dogodku, njegov rekord pa je neverjetnih 1:44. Tasič pravi, da so lansko leto uvedli še otroške teke, otroci so premagali zgolj prvo tretjino stopnic in da so se odzvali pozitivno.

Prireditev se začne v petek, 4. oktobra, ob 17. uri, ko bodo organizatorji začeli zbirati prijav. Predhodne prijave namreč niso mogoče. Startnine ni, tekači pa se bodo na stopnice podali z nekaj sekundnim časovnim razmikom. Vsak sodelujoči prejme darilo organizatorja in medaljo na cilju.

Kategorije teka
Mini Kalvarček – otroci do 7. let, do prvega platoja (dečki in deklice)
Kalvarček – otroci med 7. do 11. letom, do prvega platoja (dečki in deklice)
Senior Kalvarček – mladina med 11. do 15. letom, na vrh Kalvarije
Ženska kategorija – odrasli, na vrh Kalvarije
Moška kategorija – odrasli, na vrh Kalvarije

Start otroških tekov bo ob 19. uri, vsi ostali se bodo na »štenge«, kot jim pravijo domačini, podali uro kasneje. Dogajanje pod stopnicami bo kot zmeraj pestro, organizatorji pa pripravljajo tudi presenečenje za najmlajše.

Oddaj komentar