Naj bo smučanje prijetno in varno: tudi ta vikend na smučiščih policijske kontrole

FOTO: Slovenska policija

Ugodne vremenske in snežne razmere bodo tudi v prihajajočem vikendu na slovenska smučišča zvabile več smučarjev.

Trenutne epidemiološke razmere še vedno terjajo spoštovanje ukrepov za omejevanje širjenja okužb s covid-19, zato bo policija, v sodelovanju z Zdravstvenim inšpektoratom in Inšpektoratom za infrastrukturo, od 5. do 7. marca 2021 ponovno izvedla ponoven poostren nadzor smučišč na območjih policijskih uprav Ljubljana, Kranj, Nova Gorica, Celje in Maribor.

Nadzor bo usmerjen v preverjanje ukrepov za zajezitev širjenja virusa

Nadzor bo usmerjen tako v spoštovanje odlokov glede varnostnih ukrepov (uporaba zaščitnih mask, ustrezna razdalja, prodaja in nakup smučarskih kart skladno z omejitvami) kot tudi varnosti na samem smučišču.

Nujno spoštovanje FIS pravil, smučajte tako da bo varno za vse

Da bi bilo smučanje prijetno in predvsem varno za vse, opozarjamo obiskovalce smučišč, naj smučajo skladno z mednarodnimi FIS pravili, naj na smučiščih upoštevajo odredbe in navodila nadzornikov, policistov ter upravljavcev, pa tudi označbe na smučarskih progah. Smučišče naj uporabljajo tako, da ne ogrožajo ali poškodujejo sebe, drugih‎ ali pa naprav ali označb na smučišču.

Uporaba smučarske čelade je obvezna za otroke do vključno 14. leta starosti, njeno uporabo pa priporočamo tudi ostalim smučarjem.

Epidemija ni izginila, pazite na svoje zdravje in zdravje drugih

Naj počitniški čas ne prinese preveč brezbrižnosti, saj je epidemija kljub nekoliko ugodnejši sliki še vedno prisotna. Zato nikar ne zanemarite najnujnejših in obenem najučinkovitejših ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa: razkužujte si roke, ohranjajte ustrezno razdaljo in nosite maske v zaprtih prostorih, pa tudi zunaj, kjer razdalje ni možno vzdrževati.

Oddaj komentar