Nagrade za župane in podžupane: Vlada sporočila, da jih čaka dodatek za zahtevno delo v epidemiji

Na današnji novinarski konferenci Vlade vezano na covid-19, je minister za zdravje podal tudi informacijo o tem da bodo določeni sektorji oz. delovna mesta, po novem deležna dodatkov za delu v času epidemije.

Kot je povedal Janez Poklukar, minister za zdravje bodo dodatek dobili tudi tisti na vodstvenih položajih: “Naslednji ukrep je dodatek za delo v rizičnih razmerah za direktorje v dejavnostih vzgoje in izobraževanja, visokega šolstva in v raziskovalni dejavnosti za obdobje od 19. oktobra 2020 pa do 15. junija letos.”

Nagrajevanje lokalnih odločevalcev

“Podobno smo dodali tudi dodatek za nevarnost in posebne obremenitve v času epidemije za župane, podžupane in direktorje občinskih uprav. Zadnja dva ukrepa sta namenja temu, da se tudi te odgovorne odločevalce na lokalnem in drugih nivojih lahko ustrezno nagradi,” še o tako imenovani nagradi pojasni Poklukar.

Vse predlagane rešitve prinašajo hitre in preproste ukrepe s ciljem večje učinkovitosti ter odpravljanja posledic epidemije. “Ukrepi bodo olajšali vsakdan,” še doda minister.

1 KOMENTAR

  1. Na bruhanje mi gre 🤮🤮 kje mi živimo 🐏 vidim da sem se 91 narobe odločil. Ljudstvo pa naj bo še naprej tiho in naj trpi … pomembno je da grejo na Hrvaško na morje 👍

Oddaj komentar