Na voljo nova zavarovalna storitev za zaščito prihodkov za samozaposlene

Vir: Pixabay.com

Epidemija covida-19 je pokazala, kako ranljivi so samozaposleni, ko nenadoma ostanejo brez vira dohodka. V pomoč jim je lahko nova zavarovalna storitev, ki temelji na skupnosti. Imenuje se Fond, od tradicionalnega zavarovanja pa se razlikuje po tem, da sredstva ostanejo na posameznikovem bančnem računu.

Vir: Pixabay.com

Nov koncept za zaščito prihodka za samozaposlene ponuja podjetje Vouchforme. Storitev Fond ponuja samostojnim podjetnikom možnost zaščite in nadomeščanja prihodkov ob daljši nezmožnosti za delo zaradi bolezni ali poškodbe, so sporočili.

Zavarovalna storitev temelji na skupnosti. Jedro Fonda je skupina vsaj 25 ljudi, ki v sklad mesečno prispevajo določen znesek. Če kateri od članov zaradi bolezni ali poškodbe ni zmožen delati dlje kot en mesec, mu Fond zagotavlja mesečno nadomestilo, dokler se ne vrne na delo.

S pomočjo skupine enako mislečih ljudi tako Fond zagotavlja finančno varnostno mrežo, ki posameznikom pomaga ohraniti kakovost življenja v času finančne negotovosti zaradi bolezni ali poškodbe.

Bistvena razlika med tradicionalnim zavarovanjem in Fondom je, da prispevek v Fond ni nepovratna zavarovalniška premija, saj sredstva ostanejo na posameznikovem bančnem računu. Če bolezen ali poškodba posamezniku vrnitev na delo onemogoča tudi po obdobju dveh let, obveznosti mesečnih nadomestil prevzame zavarovalnica.

Vodja podjetja Vouchforme Jacob Westerlaken je v sporočilu za javnost zapisal: “Podjetje Vouchforme s svojo storitvijo Fond odgovarja na problematiko ‘tvegane’ zaposlitvene oblike samostojnih podjetnikov in 100.000 slovenskim samozaposlenim posameznikom ponuja možnost, da z uporabo storitve Fond bdijo nad svojo varnejšo prihodnostjo.”

V Sloveniji storitev Fond trži zagonsko podjetje Vouchforme, ki ima dovoljenje Agencije za zavarovalni nadzor za opravljanje poslov zavarovalnega posredovanja.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar