Na velikonočni vikend v Mariboru tri pasje razstave

V Mariboru se bo na velikonočni vikend predstavilo več kot 1000 psov. Gre za tradicionalni mednarodni razstavi psov vseh pasem CACIB Maribor in CACIB Pohorje, ki bosta tudi letos potekali na Pobrežju.
Tudi letos trojica klubov, Slovenski klub za terierje, Klub ljubiteljev nemških bokserjev in Kinološko društvo Maribor, pripravljata tradicionalni mednarodni razstavi psov vseh pasem. Razstavi bosta potekali na obrežju na velikonočno soboto in nedeljo.

Predstavilo se bo več kot 2000 psov iz 32 različnih držav, v soboto 1051 in v nedeljo 1024. Največ razstavljavcev prihaja iz Italije, Slovenije in Avstrije, navzoči bodo pa tudi razstavljavci iz Irske, Japonske, Turčije in Indonezije

Zavidljivo število pasem

Organizatorji so letos našteli kar 180 različnih pasem, med njimi pa je največ Staffordshire bull terierjev, Jack Russel terierjev, border coliejev, francoskih buldogov in zlatih prinašalcev.

Mednarodna razstava psov 2016

Na razstavi boste lahko videli tudi nekatere pri nas manj zastopane redke pasme, kot so tosa, tajski grebenar in katalonski ovčar.

Svetovna razstava za terierje

Po pestrem vikendu, sledi še pestri velikonočni ponedeljek. Takrat prirejajo svetovno razstavo za terierje Interra 2017, ki jo Slovenija gosti prvič. Na razstavi se bo predstavilo več kot 300 terierjev. Prisotni bodo priznani mednarodni sodniki iz Slovenije, ZDA, Švedske, Norveške, Belgije in Srbije.

Oddaj komentar