Na silvestrovanju vsak obiskovalec ustvaril približno 0,2 kg odpadkov

Slika je simbolična.

Količina zbranih odpadkov ostaja približno enaka lanskemu silvestrovanju, so sporočili iz mariborske Snage.

“V Snagi ugotavljamo, da količina odpadkov, zbranih po večjih javnih prireditvah, v zadnjem času ostaja na približno isti ravni. Na letošnjem silvestrovanju je vsak obiskovalec ustvaril približno 0,2 kg odpadkov,” so zapisali v sporočilu za javnost.
S čiščenjem Trga Leona Štuklja, kjer je potekalo silvestrovanje na prostem, so s 13-člansko ekipo pričeli ob 6. uri zjutraj. Pri tem so si pomagali z enim smetarskim vozilom, enim pometalnim strojem in dvema poltovornima voziloma. “Na samem prizorišču smo zbrali 3.300 kg odpadkov, kar je približno takšna količina, kot smo jo zbrali po silvestrovanju tudi lani,” pravijo. K temu so dodali, da je bilo prizorišče silvestrovanja očiščeno do poldneva.

Kam in kako odvreči praznično okrasitev?

V prihodnjih dneh bodo občanke in občani pričeli odstranjevati svojo praznično okrasitev, zato svetujejo, da večje količine odpadkov odpeljejo v Snagine zbirne centre, kjer je predaja novoletnih smrečic, embalaže, papirja, stekla brezplačna. “Na tak način se bomo izognili prepolnim ekološkim otokom, v katerih se prepogosto znajdejo odpadki, ki tja ne sodijo,” so zapisali v sporočilu za javnost. Ob tem pa opozorili, da novoletne smrečice sicer sodijo v posodo za zbiranje bioloških odpadkov, “zato jih bomo iz gospodinjstev odvažali v primeru, da bodo razžagane v posodah, medtem ko odloženih ob posodah in v enem kosu, ne bomo pobirali,” so še zapisali.

Oddaj komentar