Na Nizozemskem zaigrali Zdravljico za Tima Gajserja

Tim Gajser. FOTO: AMZS

Danes se je Zdravljica slišala tudi na Nizozemskem, kjer je Tim Gajser bil najboljši na četrti preizkušnji sezone MXGP.

TIm Gajser je ponovno pokazal, da obvlada tudi mivko.

Tudi po četrti dirki svetovnega prvenstva v motokrosu Tim Gajser ostaja vodilni v skupnem seštevku v razredu MXGP. Jan Pancar pa tokrat ni dosegel novih točk svetovnega prvenstva v razredu MX2.

Gajser še naprej z rdečo številko

V razredu MXGP je Gajser v kvalifikacijah odpeljal malce bolj zadržano. Postavil je 6. čas, štartno mesto pa je izbral na sredini štartne rampe. Začel je dobro in se izognil gneči ter na prvo merilno mesto pripeljal četrti. Prvi krog je končal na tretjem mestu, pred njim sta bila samo Glenn Coldenhoff in Romain Fevbre. Nato je potrpežljivo vozil za njima in čakal na priložnost za napad. V devetem krogu je prehitel Francoza, ki je storil napako in padel, a Fevbre se ni predal in je Gajserja v nadaljevanju prehitel, enako kot tudi Jeffrey Herlings. Vendar slovenski as ni popuščal in po novi napaki Fevbreja je v cilj pripeljal na tretjem mestu. “S tretjim mestom v prvi vožnji sem zadovoljen. Nisem želel preveč tvegati na nevarni progi, da ne bi naredil kakšne nepotrebne napake, zato je tretje mesto povsem v redu,” je bil kratek in jedrnat Gajser.

Eksplozivno na drugi vožnji

Druge vožnje zmagovalec prve Herlings ni vozil. V prvi je namreč kmalu po štartu na skoku vanj s hrbta priletel Ivo Monticelli. Nizozemec je vseeno odpeljal do konca, v premoru med vožnjama pa je rentegnski posnetek pokazal, da ima zlomljeno lopatico. V drugo vožnjo se je Gajser v prvi krog 1775 metrov dolge proge podal zelo eksplozivno in se je znova uspel izogniti gneči v prvem ovinku. Na prvo merilno mesto je pripeljal tretji, pred njim sta bila samo Jorge Prado in Romain Fevbre. Nato je Francoz storil napako in Gajser je imel pred seboj le še Španca. Kar nekaj časa je vozil za njim in skušal najti idealno linijo, po kateri bi ga prehitel. To mu je uspelo v štirinajstem krogu, povsem v zadnjem pa je Gajserja prehitel agresivni veteran Antonio Cairoli, ki je prvi pripeljal skozi cilj druge vožnje. “Zelo težka proga, svoje je naredila tudi vročina. Malce sem res razočaran. Vedel sem, da je Cairoli za menoj in da prihaja ter da je močan, ampak vedel sem tudi, če bom drugi, da bom dirko dobil,” je povedal neposredno po prihodu v cilj Gajser, ki je vknjižil novo zmago med svetovno motokros elito. V skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo je ostal na prvem mestu, prednost pred zasledovalci pa je še povečal in bo še naprej vozil z rdečo številko najboljšega v razredu MXGP.

Pancar brez točk

Jan Pancar bo najbrž VN Nizozemske želel čimprej pozabiti. V razredu MX2 se mu kvalifikacije niso posrečile. Postavil je namreč šele 26. čas. Mehka podlaga na progi mu ni ustrezala, a vseeno je pokazal veliko mero borbenosti. Prvo vožnjo je začel dobro in na prvo merilno točko pripeljal na 20. mestu, prvi krog pa je končal še tri mesta višje. V petem krogu je nato storil napako in padel ter izgubil več kot pol minute, s tem pa je priložnost za dober rezultat splavala po vodi. Zbranost mu je popustila in v cilj je pripeljal na 25. mestu. Druga vožnja v Ossu je bila za Pancarja popravni izpit. Merilno mesto številka ena v prvem sektorju proge je prečkal na 22. mestu, nato pa se mu je primerila okvara motorja, zaradi katere prvega kroga ni končal in je odstopil. Zmago na dirki v razredu MX2 si je sicer prepričljivo z dvema prvima mestoma v dveh vožnjah privozil Jago Geerts.

Oddaj komentar