Na Mariborskem Pohorju kljub omejitvam 86 smučarskih dni

Zimska sezona na Pohorju se bo predvidoma nadaljevala še do velike noči.

Od 1. aprila v teku predprodaja novih vozovnic

Do konca marca, ko načeloma poteče veljavnost sezonskih vozovnic, bodo kljub omejitvam zbrali 86 smučarskih dni, od 1. aprila pa bo v teku super predprodaja novih sezonskih smučarskih vozovnic. V okviru te bo sezonske vozovnice za zimo 2021/2022 do 15. aprila moč kupiti po najnižjih cenah.

Pozimi nismo smeli obratovati 24 ur

“Začetka tokratne zimske sezone smo se na Pohorju veselili 12. decembra, a smo jo morali 24. 12. prekiniti zaradi prepovedi obratovanja žičnic. Te smo lahko ponovno zagnali z novim letom, že 8. januarja pa nas je znova doletela zaustavitev, ki je trajala do 23. 1. Tako pozimi nismo smeli obratovati skupno 24 dni,” zapišejo v sporočilu za javnost.

Na Arehu še vedno odprta večina prog

So pa na Pohorju zagotovili smuko praktično vse dni, ko je bilo obratovanje žičnic dovoljeno z odloki vlade. “Na Arehu je trenutno še vedno odprta večina prog, vključno s Piskrom, na Mariborskem Pohorju pa je bila dobrih 50 dni mogoča smuka vse do doline.”

Smučarjem iz drugih občin znotraj podravske regije je bil obisk smučišč dovoljen od novega leta, iz ostalih slovenskih regij pa od začetka zimskih šolskih počitnic. Na vstopnih točkah na smučišče so od 23. januarja, ko je za uporabnike žičnic začela veljati predložitev negativnega testa na COVID-19, zagotavljali brezplačno hitro testiranje.

“Naredili največ, kar smo v danih razmerah lahko”

“Tako ocenjujemo, da smo naredili največ, kar smo v danih razmerah lahko, da zlasti kupcem sezonskih vozovnic omogočimo koriščenje teh v čim večji meri. Če bo letošnja zimska sezona podaljšana v april, bomo tudi aktualnim sezonskim vozovnicam podaljšali veljavo,” so še zapisali.

Cene ostajajo enake

Ob tem so sprejeli odločitev, da cene vseh sezonskih smučarskih vozovnic za prihodnjo zimo ostanejo enake, kot so (bile) v letošnji, predprodaja pa bo razdeljena v tri obdobja. –

Nove sezonske vozovnice bodo samo od 1. do 15. aprila za odrasle stale 370 €, za mladino, študente in seniorje 310 € ter za otroke in invalide 210 €. V omenjenem času bodo naprodaj osnovne, družinske in prenosne sezonske vozovnice. Super predprodaja bo potekala na blagajni spodnje postaje Pohorske vzpenjače vsak dan od 7. do 15. ure (ob četrtkih do 17. ure), vozovnice pa bo možno naročiti tudi preko e-naslova info@visitpohorje.si.

V naslednjih obdobjih predprodaje – ta se bo zatem nadaljevala ob koncu poletja – se bodo cene sezonskih vozovnic postopoma zviševale. Novi ceniki so dostopni na spletni strani www.visitpohorje.si v zavihku Ceniki.

Oddaj komentar