Na drugi domači tekmi sezone v avstrijski ligi mariborski Lisjaki po podaljšku klonili proti ekipi WEV iz Dunaja

Minulo soboto je članska ekipa HDK Maribor na drugi tekmi avstrijske lige gostila ekipo Wiener Eislauf-Verein (WEV) iz Dunaja.

Gostje so začeli silovito, saj je že v prvi minuti domačega vratarja preizkusil kapetan Nador. Lisjaki so prvo pravo priložnost imeli v 7. minuti, ko je najprej streljal Gal Petek, odbitek pa je poskusil zadeti Aljaž Ogrizek, vendar neuspešno. Dunajčani so izkoristili eno izmed redkih priložnosti in sredi prve tretjine z golom Gruberja povedli.

Prejeti zadetek je domače prebudil in pobudo v igri so prevzeli v svoje roke

Najprej sta ogrožala Ogrizek in Petek, nato še Dejan Krajnik, a je gostujoči vratar do 16. minute uspešno branil. Domači so nato odlično izpeljali akcijo ob prednosti igralca več, ko je podajo Urha Jerama v zadetek spremenil Nejc Kastelic. Do konca tretjine so Lisjaki večkrat ogrozili gostujoči gol, a se je vratar Merkader uspešno branil.

V začetku druge tretjine so Dunajčani pritisnili in domači igralci dolgo niso uspeli zapustiti svoje obrambne tretjine. Proti koncu tretjine je imel Granitz za goste izjemno priložnost, vendar je bil Lazar Ilić na mestu. Moštvi sta v drugi odmor odšli z izenačenim rezultatom.

FOTO: Siniša Vinovrški

Zadnjih dvajset minut tekme se je začelo z nekaj preizkušnjami za domače

Najprej je priložnost zapravil Burazin, nato pa še Aschauer. Po nekaj minutah pritiska so Lisjaki končno zadihali in v 35. minuti je z nevarnim strelom Ian Fingušt ponovno ogrozil gostujoči gol. Priložnosti so se vrstile, a zadetka ni bilo.

Sledil je petminutni podaljšek s tremi igralci na obeh straneh, kjer so gledalci videli številne priložnosti. Sreča pa je bila tokrat na strani Dunajčanov, saj je v 65. minuti zmagoviti zadetek dosegel Simek.

Kljub bučni podpori 500 gledalcev, ki so navijali za zmagovalni gol, je Lisjakom na koncu zmanjkalo nekaj sreče za novo zmago. Tesen poraz jim bo zagotovo vlil dodatnega zagona za prihodnje izzive.

Po tekmi je mladi up Jan Čerič dejal: “Danes smo odigrali fizično zelo zahtevno tekmo. Prvi dve tretjini smo se borili v napadu in obrambi, vendar izgubljali preveč energije. Proti koncu tekme smo si ustvarili več priložnosti pred golom Dunajčanov, vendar smo bili preutrujeni in priložnosti nismo izkoristili. Pregovor ‘kdor gola ne da, ga dobi’ se je danes uresničil, saj smo v podaljšku ostali brez sreče. Prepričan sem, da bomo na naslednji tekmi bolj uspešni.”

Oddaj komentar