Na Dakarju odstop vodilnega Cornejo Florima, Simon Marčič 38. po 10. etapi

Simon Marčič po 10. etapi Rallyja Dakar 2020. Vir: Facebook Simon Marčič Racing, Foto: Denis Janežič

Deseto etapo vzdržljivostnega relija Dakar v Savdski Arabiji je med motoristi dobil Američan Ricky Brabec (honda), zaradi posledic padca pa je moral odstopiti doslej vodilni Čilenec Jose Ignacio Cornejo Florimo (honda). Skupno je zdaj prvi Argentinec Kevin Benavides (honda). Edini slovenski predstavnik Simon Marčič (husqvarna) je bil danes 38.

Marčič je v etapi od Neoma do Al Ule (583 km), ki je vsebovala 342 km hitrostnih preizkušenj, za zmagovalcem etape Brabecom zaostal 1:16:09 ure. Američan je bil danes od drugouvrščenega Joana Barrede Borta (honda) hitrejši za 3:15 minute, Benavides je ciljno črto prečkal 5:11 minute za Brabecom. V seštevku ima Benavides 51 sekund naskoka pred Američanom, njun najbližji zasledovalec, četrtouvrščeni Britanec Sam Sunderland (KTM), pa zaostaja 10:37 minute.

Stage 10 in the bag🏁🏜 My best stage till now overall #38 and #originalbymotul 4th place 💪🏻 Now get ready for the last 2 Stages.

📸@denisjanezic

Dakar Rally #stage10 #bestresult #followformore

Objavil/a Simon Marčič Racing dne Sreda, 13. januar 2021

Marčič v skupnem seštevku ostaja na 39. mestu z zaostankom 15:23:13 ure. Zaradi odstopa Corneja Florima, ki ga po prihodu v cilj skupno še vedno vodijo na tretjem mestu, pa bo Mariborčan naslednjo etapo začel kot 38.  Čilenec je po informacijah organizatorjev dirke padel po 252 kilometrih etape, se pobral in v cilju dosegel 11. mesto. Po zdravniškem pregledu pa se je odločil, da bo predčasno sklenil reli Dakar.

V Dakarju boj tudi med avtomobilisti

Med avtomobilisti je etapo drugič letos dobil domačin Jazid Al-Rajhi, ki je bil s toyoto za 2:04 minute hitrejši od Katarca Naserja Al-Atijaha (toyota). Tretje mesto je osvojil Francoz Stephane Peterhansel z minijem, ki je zaostal še 49 sekund več. Izkušeni Francoz še naprej zanesljivo krmari proti 14. skupni zmagi na reliju Dakar, osmi med avtomobilisti. Pred zadnjima dvema etapama ima 17:01 minute naskoka pred Al-Atijahom, tretjeuvrščeni Španec Carlos Sainz (mini) pa zaostaja že več kot eno uro.

V četrtek bo na sporedu predzadnja, 11. etapa, potekala bo od Alule do Janbuja v skupni dolžini 557 km. Dirkači bodo morali premagati 511 km hitrostnih preizkušenj.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar