Na četrtkovi izredni seji tudi o zakonu o sredstvih za investicije Slovenske vojske

Vir: Facebook Slovenska vojska

Državni zbor se bo v četrtek po izredni seji, na kateri bo razpravljal tudi o zaprtju trgovin ob nedeljah, sestal še na izrednem zasedanju, na katerem bo opravil prvo obravnavo vladnega predloga zakona o zagotavljanju sredstev za investicije v SV v letih 2021 do 2026. Splošno razpravo o zakonu je zahtevala Levica, sklic izredne seje pa koalicija.

Sklic izredne seje, ki ga je zahtevala skupina koalicijskih poslancev s prvopodpisanim vodjem poslanske skupine NSi Jožefom Horvatom, je danes podprl kolegij predsednika DZ.

Vlada je 24. junija potrdila zakonski predlog o zagotavljanju sredstev za investicije v Slovenski vojski in ga poslala v obravnavo DZ. S predlogom vojski med letoma 2021 in 2026 namenja 780 milijonov evrov, od tega večino nabavam oklepnih vozil za vzpostavitev srednje bataljonske bojne skupine, načrtovan je tudi nakup letala in dveh helikopterjev.

Splošno razpravo glede vladnega predloga zakona je pred nekaj dnevi zahtevala Levica.

Izredna seja se bo v četrtek začela 10 minut po izredni seji, na kateri bodo poslanci opravili drugo branje novele zakona o trgovini, ki predvideva zaprtje trgovin ob nedeljah, ter obravnavali vladni predlog sprememb zakona o sodiščih.

Kolegij predsednika DZ je danes podprl tudi terminski program dela DZ za september in okvirni terminski program za oktober.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar