Motiv napada na mariborsko sodnico zasebne narave

Slika je simbolična.

Mariborski kriminalisti so sicer že v ponedeljek zoper moškega osumljenca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskusa umora sodnice Daniele Ružič, danes pa so na novinarski konferenci predstavili še ostale podrobnosti.

Moški je namreč 16. junija okoli pol ene ure zjutraj pred vhodom stanovanjske hiše v okolici Maribora poskušal umoriti oškodovanko, sodnico Mariborskega okrožnega sodišča. Kriminalistična preiskava je pokazala, da je osumljenec oškodovanko počakal v temi in ji poskušal na zahrbten način vzeti življenje tako, da je pristopil do nje in jo s trdim predmetom večkrat udaril in jo s tem hudo telesno poškodoval. Oškodovanka je bila odpeljana v UKC Maribor, kjer je še zmeraj na zdravljenju. Kriminalisti so po opravljenem ogledu kraja dejanja, ki jih je vodil dežurni preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru in izvedenih prvih nujnih ukrepih, začela intenzivno kriminalistično preiskavo. V kriminalistični preiskavi so sodelovali izvedenci Nacionalnega forenzičnega laboratorija, inštruktor za sodno medicino in kriminalisti Uprave kriminalistične policije. Več v videu.

Kriminalisti so tako ugotavljali okoliščine dejanja in motiv za napad. Preiskavo so osredotočili v dve smeri. V smer oškodovankinega delovanja in njeno zasebno življenje. Več v videu.

Osumljenec naj bi bil partner sodnice, ki trenutno nima več varovanja, četudi jo je osumljenec že večkrat obiskal v bolnišnici. Policisti so podali predlog o prepovedi približevanja.

Oddaj komentar