Mladi želijo biti policisti

FOTO: PU Maribor

V teh dneh, ko bodoči dijaki in študentje iščejo informacije za svoje nadaljnje izobraževanje, so tudi policisti pripravili informativni dan. Izkazalo se je, da je za poklic policista med mladimi veliko zanimanja. Glavni razlog, da si želijo postati policisti je, da bi pomagali ljudem.

Za poklic policista se po navedbah ravnatelja Višje policijske šole Iva Holca odloča veliko fantov, pa tudi deklet. Morda bi lahko bil eden od razlogov strah pred brezposelnostjo, kajti med prednosti izobraževanja na Policijski akademiji bi lahko uvrstili tudi dejstvo, da so študentje zaposleni že v času dveletnega študija. Če opravijo vse obveznosti iz prvega in drugega letnika, potem jih čaka redna zaposlitev v policiji, je pojasnil Holc. Merila za izbiro so zahtevna. Kandidat, ki se želi vpisati v višješolski študij, mora izpolnjevati več kriterijev, med drugim pa mora prestati tudi zahteven test psihofizične sposobnosti.

policisti, policijaPomembna odločitev

Tisti, ki se v teh dneh odločajo kakšna bo njihova življenjska kariera, so pred zelo zahtevno nalogo, “zato smo zelo veseli, ker se jih je toliko odločilo priti na Policijsko akademijo, da jim bomo lahko podrobneje predstavili naš poklic in bivanje tukaj,” je dejal Holc. Z odzivom mladih na prvi dan informativni dan so zadovoljni. Po predstavitvi v predavalnici so jih vodili po informativnih točkah, jim predstavili enote policije, njihovo delo in opremo, s katero razpolagajo.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar