Mladi tekmovali na hekatonu v Logističnem centru Pošte Slovenije

V Logističnem centru Pošte Slovenije v Mariboru so pripravili dvodnevni inovacijski IT-šprint ali hekaton, na katerem so sodelovali mladi, ki so razdeljeni, skušali čim hitreje priti od ideje do realizacije aplikacij, s katerimi bi si lahko v realnem življenju uporabniki čim bolj pomagali.

Med idejami, ki so se porodile ekipam na hekatonu, so bile nekatere zelo zanimive in uporabne. Od takšnih, da bi si lahko na avtobusnih elektronskih karticah plčevali vožnje že doma in ne bi bilo treba tega storiti fizično na prodajnih mestih.

Druga ekipa se je lotila razvijanja aplikacije za mobilne telefone, s katero bi turisti v nekem mestu spoznavali turistične znamenitosti, obenem pa bi preko igrifikacije se tudi nekaj novega naučili. Tretja ekipa pa se je posvetila razvijanju aplikacije za učence, ki bi jim razvila čim boljše okolje za učenje.

Pri tem pa so jim pomagali mentorji z različnih področij od programerskih do podjetniških.

Preko evropskega projekta so se tako skušali dokopati do novih rešitev, tudi v učnem procesu.

Z novimi tehnološkimi rešitvami namreč lahko pridejo do rešitev za napredne načine učenja in brezpapirno poslovanje, pa tudi mobilno učenje brez kulturnih in jezikovnih preprek.

Oddaj komentar