Ministrica Simona Kustec s težkim potekom bolezni covid-19, kljub cepljenju

Vir: Twitter

Ministrica za šolstvo Simona Kustec bi danes morala imeti govor ob začetku konference ravnateljev, vendar ji je to onemogočila okužba z novim koronavirusom, poroča Siol.

Kot je zapisala v pisnem nagovoru ravnateljem, ima zahteven potek bolezni. Kustečevi so okužbo potrdili pretekli ponedeljek, v samoizolaciji pa je bila od sobote, 14. avgusta. V stiku z njo je bil takrat tudi predsednik države Borut Pahor, vendar je bil njegov test na novi koronavirus negativen. Kustečeva je sicer polno cepljena s cepivom AstraZenece, prvi odmerek pa je dobila konec marca, kar je tudi obeležila na Twitterju.

Ministrica je ob začetku konference ravnateljev poslala pisni nagovor, v katerem je na začetku zapisala, da ima zahteven potek bolezni. Pred začetkom novega šolskega leta sta se po njenem mnenju vzgoja in izobraževanje znašli pred tremi velikimi križišči. Prvo križišče je profesionalno, strokovno. Drugo križišče je menedžersko, upravljavsko. Tretje veliko križišče pa je največje in najbolj zahtevno. To je križišče vrednot, srca, empatije, ki jih skupaj s svojim strokovnim in vodstvenim delom znotraj in zunaj vrtcev in šol kažete zaposleni, je sporočila ministrica.

Oddaj komentar