Ministrica Kustec o zaprtju vrtca in šole v Kapeli zaradi suma okuženosti s koronavirusom

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec in državni sekretar Damir Orehovec sta danes obiskala vrtec, osnovno šolo in prvo gimnazijo v Mariboru. Ob koncu obiska je ministrica strnila dogajanje prvega tedna pouka v šolah po dveh mesecih epidemije. Dotaknila pa se je tudi aktualnega dogajanja v osnovni šoli v Kapeli, kjer se je pojavil sum, da je ena oseba okužena s koronavirusom.

Ministrica je najprej strnila vtise današnjega obiska v vrtcu, osnovni šoli in Prvi gimnaziji. Ocenjuje, da delo poteka v redu in po pričakovanjih.

Dotaknila pa se je tudi aktualnega dogajanja v občini Radenci, kjer je Zaradi suma na okužbo s koronavirusom župan Radencev Roman Leljak se zapirata vrtec in osnovna šola na Kapeli v občini Radenci. Sum okužbe se je pojavil pri staršu enega izmed otrok v vrtcu, je na družbenem omrežju Facebook zapisal župan občine Roman Leljak. Otroci in zaposleni bodo tako v petek ostali doma. Dejala je, da v primeru, ko se pojavilo zdravstveni problemi, je treba nemudoma ukrepati in kontaktirati zdravstveno in epidemiološko stroko, ki nato usmerja v naslednje korake.

Županom, ki se kot predstavniki občin ustanoviteljic osnovnih šol in vrtcev odločajo, ali naj šole in vrtce zaprejo ob sumu okužbe s koronavirusom, kot je to zdaj naredil župan občine Radenci Roman Leljak, pa sporoča, da naj se držijo protokola.

Oddaj komentar